У Пинчука объяснили выплату Трампу 150000 долларов за видеовыступления

Пожертвования сделали в сентябре 2015 года, когда не было никакой уверенности в том, что Трамп будет кандидатом в президенты от республиканцев.

У Пінчука підтвердили виплату Трампу 150 тис. доларів в 2015 році. Гроші давали "в рамках багаторічної роботи по встановленню зв'язків між Заходом і Україною"

У Фонді Віктора Пінчука підтвердили, що перевели Фонду Дональда Трампа гроші за відеовиступ на конференції "Ялтинської європейської стратегії" (YES) 2015 році в Києві.

У Фонді Пінчука повідомили "BBC Україна", що звернулися до Трампа в рамках багаторічної роботи із встановлення зв'язків між Заходом і Україною.

"Пожертвування були зроблені, аби підтримати роботу Фонду і конференції Ялтинської європейської стратегії. Єдина причина, через яку Фонд Віктора Пінчука звернувся до пана Трампа, а також до інших світових лідерів, полягала у сприянні зміцненню та стабільності зв'язків між Україною і Заходом", - зазначили у Фонді Пінчука.

Там нагадали, що пан Трамп під час виступу наголосив на необхідності лідерства США у підтримці України та її територіальної цілісності.

"Пожертвування зробили… за спеціальним запитом Фонду Трампа у вересні 2015 року, коли було декілька кандидатів на республіканську номінацію на посаду президента і не було жодної впевненості, що пан Трамп буде кандидатом від республіканців у 2016 році", - додали в організації.

Раніше изданиие The New York Times з посиланням на свої джерела повідомило про те, що спецпрокурор США Роберт Мюллер, який веде розслідування змови штабу Дональда Трампа з росіянами під час передвиборної кампанії, розслідує пожертвування 150 тис. доларів у фонд Трампа з боку Віктора Пінчука у 2015 році.

По материалам: ZN,UA
Добавлено: 11-04-2018, 17:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх