В штабе АТО объяснили, почему ВРАГ обостряют ситуацию ВОКРУГ Донецкого фильтровальной станции

Главари боевиков прибегают к таким действиям, чтобы иметь дополнительный рычаг давления на представителей Украины на переговорах в Минске.

Ситуація довкола Донецької фільтрувальної станції (ДФС) загрозлива, адже робота станції забезпечує водою низку населених пунктів як на окупованому Донбасі, так і на підконтрольних Україні територіях. На цьому наголошується у заяві прес-центру штабу АТО.



"Ситуація, що відбувається навколо закриття Донецької фільтрувальної станції, викликає глибоке занепокоєння керівництва Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Стабільна робота цього критичного об’єкта цивільної інфраструктури є важливою для сотень тисяч українців, які проживають як на підконтрольних Україні, так і територіях, тимчасово окупованих російсько-окупаційними військами", – йдеться в повідомленні.

Як уточнили у штабі, ДФС живить водою Авдіївку, Красногорівку і Верхньоторецьке, а також тимчасово окуповані Донецьк, Ясинувату та низку невеликих селищ.

"Закриття цієї станції на тривалий час може спричинити серйозні гуманітарні наслідки й ще більше дестабілізувати обстановку в регіоні", – наголошують у штабі АТО.

Також там певні: ситуація довкола ДФС інсценована та спровокована ватажками окупаційної адміністрації РФ напередодні засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську. Мета таких дій – у черговий раз дискредитувати сили АТО й отримати додатковий важіль тиску на українську сторону переговорного процесу у Мінську. 

"Штаб Антитерористичної операції закликає представників міжнародних безпекових й гуманітарних організацій сприяти якомога швидшому вирішенню ситуації із закриттям Донецької фільтрувальної станції та не допустити погіршення гуманітарної ситуації у регіоні. Як і раніше, зі свого боку штаб АТО гарантує безпеку роботи станції та її працівників", – резюмується в заяві.

17 квітня ЗМІ повідомили про те, що автобус "Води Донбасу", який перевозив змінний персонал Донецької фільтрувальної станції, потрапив під обстріл бойовиків. П'ятеро працівників станції отримали поранення, їх прооперували лікарі. Натомість 18 квітня стало відомо, що робота Донецької фільтрувальної станції призупинена, бо "люди відмовляються в таких умовах працювати". 

По материалам: 5.ua

Добавлено: 19-04-2018, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх