Юг Франции засыпает снегом

Непогода пришла на юг Франции. Из-за мощного снегопада объявлен "оранжевый" - предпоследний уровень опасности.


Негода прийшла на південь Франції. Через потужний снігопад оголошено "помаранчевий" - передостанній рівень небезпеки.

Метеорологи зазначили - такий пізній сніг завдасть серйозної шкоди місцевим фермерам. На вулиці міст вивезли снігоприбиральну техніку. У деяких регіонах країни випало близько 35 сантиметрів опадів. Усіх місцевих мешканців закликають перечекати негоду вдома. Тим часом, прогнози синоптиків невтішні - вони прогнозують нові снігопади. 

І про інші надзвичайні новини у світі - дивіться далі в нашому короткому огляді. 

У північній частині Індії піщана буря та потужна злива забрала життя понад 60 людей. Сильний вітер, швидкість якого досягала 70 кілометрів за годину, повиривав дерева і зруйнував більше сотні будинків. У багатьох містах, зокрема в столичному окрузі Делі, - перебої із подачею електроенергії.

Від негоди найбільше постраждав штат Уттар-Прадеш, там зареєстрували найбільше жертв - 38 осіб. За останній місяць - це вже третя буря, що обрушилася на країну. 

******

Туристам, які прибули на відпочинок до Індонезії, вдалося зафільмувати перші хвилини виверження вулкана Мерапі, який прокинувся ще 11 травня. Група відпочивальників облаштувала табір у підніжжя гори і вже збиралася готувати сніданок. Аж раптом відчули сильні удари у землі під ногами, а за кілька хвилин - побачили, як над ними здіймається темна хмару попелу.

Усі 120 учасників експедиції терміново залишили місце виверження, постраждалих немає. Влада продовжує евакуацію місцевих жителів у радіусі п'яти кілометрів від вулкана. 

******

На Гавайях внаслідок виверження вулкана Кілауеа - утворилась гігантська тріщина. Довжина розлому сягнула близько 300 метрів. У гавайській вулканічній обсерваторії розповідають - такі деформації ґрунту та тріщини свідчать про високу активність вулкана. Геологічна служба США попереджає: протягом найближчих тижнів може статися чергове виверження. 

******

У Туреччині на злітній смузі зіткнулись два пасажирських літаки. В аеропорту імені Ататюрка, що у Стамбулі, лайнер південнокорейської фірми Asiаna Aіrlines не розрахував своїх габаритів і зачепив літак турецької Turkish Airlines. На записі із камер відеоспостереження видно, як повітряне судно під час вирулювання зачіпає крилом хвіст іншого літака і повністю його руйнує. У результаті інциденту ніхто із пасажирів не постраждав.

По материалам: Подробности
Добавлено: 15-05-2018, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх