Украина тонет в фальшивой валюте: самые распространённые подделки (ФОТО+ВИДЕО)

Все чаще в обращении в Украине встречается фальшивая валюта, однако некоторые банкноты в топе подделок

За результатами вилучених підроблених банкнот іноземної валюти в 2017 році на першому місці виступали долари США, яких було 77,6% від загальної кількості всіх вилучених підробок. Євро було 16,5%. Про це повідомляється в річному звіті регулятора.

Найбільше було виявлено підроблених банкнот номіналом 100 доларів США. Їх було 94% від загальної кількості вилучених підроблених банкнот доларів США. Серед євро ситуація була зовсім інша, адже найбільш затребуваною виявилася купюра номіналом у 200, якої було 40%, 100 євро – 21% і 50 євро – 29% від загальної кількості вилучених.

Крім іноземної валюти Національним банком України в 2017 році було вилучено з обігу майже 10,5 тисяч штук підроблених банкнот національної валюти. Їх загальна сума склала 3,6 мільйона гривень.

За підсумками 2017 року було відзначено збільшення кількості підроблених банкнот номіналом 500 гривень зразка 2006 року. Дана купюра склала 61% від усього кількості вилучених підробок національної валюти. На другому місці виявилася банкнота номіналом 100 гривень – 17%, 200 гривень – 7% і 50 гривень – 13%. Інші підроблені купюри інших номіналів склали 1,5% від загальної кількості вилучених.

НБУ констатував досить низький рівень підробки банкнот національної валюти за результатами 2017 року. Зазначається, що на даний момент ситуація з підробленими банкнотами національної валюти контрольована і не є критичною.


Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" літо - період, коли українська валюта традиційно зміцнює позиції. За прогнозами аналітиків, вартість долара в Україні в найближчі кілька місяців може знизитися до 25 грн.

Якщо в Україну іноземна валюта буде активно заходити, то курс гривні має всі шанси значно збільшитися. Про це в ефірі українського каналу заявив економіст Олег Устенко.

По материалам: Znaj.ua

Добавлено: 8-06-2018, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх