Почему была прекращена трансляция телеканала UA: Первый

В понедельник, 18 июня, жителей таких городов как Киев, Тернополь. Одесса, Днепр, Винница, Чернигов, Изюм, Белополье и Ковель лишили возможности просматривать аналоговую трансляцию телеканала UA: ПЕРВЫЙ. В заявлении говорится, что трансляция вещания была прекращена из-за неуплаты денег со стороны ОАО "НСТУ". В МИП прокомментировали ситуацию

Телеканал UA:Перший припинив аналогову трансляцію у Києві, Одесі, Дніпрі, Вінниці, Тернополі, Чернігові, Ізюмі, Білопіллі та Ковелі.

Про це повідомила прес-служба телеканалу UA:Перший в офіційній заяві.

Як зазначається у заяві, трансляцію мовлення припинено через несплату зі сторони ПАТ "НСТУ".

З квітня 2018 року грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою Суспільному, не передбачено зовсім. Це призвело до появи заборгованості перед РРТ у 75,12 мільйона гривень,

– йдеться у повідомленні.

У прес-службі звертають увагу на те, що цього року на фінансування всіх трансляцій НСТУ виділено вдвічі менше бюджету ніж гарантовано законом України "Про суспільне телебачення і радіомовлення України". Для оплати всіх трансляцій необхідно 340 мільйонів гривень на рік, в той час, як у державному бюджеті на 2018 рік виділена сума становить лише 776 563 гривні.

Зазначається, що НСТУ неодноразово зверталася до уряду з приводу критичної ситуації через незаконне недофінансування, та попереджала про можливі наслідки такого рішення.

"Концерн РРТ поінформував НСТУ, що призупинення аналогової трансляції UA: ПЕРШИЙ відбуватиметься щоденно з 6:00 ранку до 18:00 вечора й триватиме до моменту погашення боргу", – повідомляє прес-служба.

Прес-служба інформує, що глядачі, які проживають у містах, де відключено аналогове мовлення, можуть дивитися UA:Перший в цифровому форматі, а також у кабельних мережах та в інтернеті.

Міністерство інформаційної політики України вважає ситуацію з відключенням аналогового мовлення телеканалу UA: Перший в дев'яти містах України неприпустимою.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства інформаційної політики україни, пишет 24tv.ua


Звісно, ситуація з відключенням через борги телеканалу UA: ПЕРШИЙ є неприпустимою. Тому Кабінет Міністрів України разом з Верховною Радою України мають вирішити питання про фінансування Національного суспільного телебачення України негайно, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Міністерство інформаційної політики України у найближчі дні надасть свої пропозиції на розгляд уряду щодо погашення боргу ПАТ "НСТУ" перед концерном "РРТ".

По материалам: 24tv.ua
Добавлено: 19-06-2018, 08:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх