Оккупированный Крым экспортирует свое зерно в Сирию

Из оккупированного Крыма экспортируют зерно в подконтрольные Асаду территории Сирии - Reuters/ Поставляют зерно как на прямую, так и через другие страны.

Як мінімум 170 тис. тонн зерна експортувала російська влада з липня 2017 року по травень 2018 року з окупованого Криму в Сирію. Таким чином на півострові завантажують порти, які спорожніли після введення західних санкцій, йдеться в розслідуванні Reuters.

Як заявив підконтрольний Кремлю "заступник прем'єр-міністра Криму Георгій Мурадов, Росія не підтримує санкції проти Сирії, тому країни можуть вільно працювати".

Внутрішнє виробництво пшениці в Сирії постраждало від бойових дій в основних зернових регіонах, змусивши уряд Асада обмежити грошові кошти, щоб покладатися на імпорт. Ряд судів доставили зерно з Криму в сирійський порт Тартус, де у РФ є військово-морська база. Інші вантажі пішли в Ліван, після чого були перенаправлені в Сирію.

У той же час сирійська влада не може заплатити за зерно з Криму грошима і розраховуються оливковою олією і овочами.

На запит агентства щодо збільшення експорту зерна з Криму в Міністерстві сільського господарства Росії відповіли, що це стало можливим завдяки кращим врожаям на тлі держпідтримки регіону з РФ. У той же час джерела Reuters повідомили, що торгівля з сирійськими кораблями та іншими судами, внесеними чорний список, дозволяє Криму відвантажити зерно, яке йому більше нікуди поставити з-за санкцій. За даними видання, Крим збирає близько 1,4 млн тонн зерна в рік, з яких 1 млн тонн – експортний потенціал. У 2018 році урожай на аннексированном півострові може скоротиться з-за посухи.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу на рік продовжив санкції проти Росії за незаконну анексію Криму.

зокрема, санкції включають заборону на імпорт в ЄС продуктів з Криму і Севастополя, інвестиції в Крим і Севастополь. Європейцям або європейським компаніям заборонено купувати нерухомість в Криму, фінансувати кримські компанії, а також надавати послуги з постачання товарів.

Детальніше про російську окупацію Криму читайте в матеріалі Ерфана Кудусова "Федеральне підприємство Крим" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

По материалам: ZN,UA, УП
Добавлено: 22-06-2018, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх