"Без опыта - дела не будет": Филарет озвучил критерии избрания председателя Единой Украинской церкви

Глава Украинской Православной церкви Киевского патриархата Филарет озвучил критерии, которые будут учтены при избрании предстоятеля Единой поместной церкви в Украине.

Голова Української Православної церкви Київського патріархату Філарет озвучив критерії, які будуть враховані під час обрання предстоятеля Єдиної помісної церкви в Україні.

В ефірі Українського радіо він повідомив, що Українську церкву, згідно з умовами Константинопольського Патріарха, повинен очолити архієпископ – митрополит, а не патріарх.

У зв'язку з цим глава УПЦ КП отримав розширений (архієпископ і митрополит Київський і Всієї Русі України) і скорочений титули (патріарх Київський і Всієї Русі України, для внутрішнього використання).

"Треба мати богословську освіту, треба знати церковні канони, треба мати досвід управління єпархією і досвід управління церквою. А якщо досвіду немає – то діла не буде", – заявив Філарет.

Глава УПЦ КП наголосив, що не готовий поступитися особистими амбіціями в питанні обрання голови нової церкви.

"Ні! Але не тому, що я вважаю себе таким. А тому, що Москва зробить усе, аби зруйнувати Українську православну церкву. І тому заради того, щоб зберегти Українську православну церкву і довести її до завершення я повинен працювати до кінця", – сказав він.

Нагадаємо, 11 жовтня в Константинополі Вселенський Патріархат, по завершенні Синоду, оголосив своє рішення щодо України. Він продовжує процедуру надання Томосу про автокефалію Українській Православній Церкві. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши Єдину Помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Саме після цього відбудеться отримання предстоятелем Єдиної Помісної Автокефальної УПЦ Томосу як документа.

По материалам: 5.ua"Новое время"
Добавлено: 25-10-2018, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх