Сколько стоила Тимошенко реклама "Нового курса"

Реклама "Нового курса" стоила партии Тимошенко около 100 млн гривен - КИУ. "Батькивщина" готовится к выборам: за июль-сентябрь 2018 партия потратила на рекламу больше, чем в целом за два предыдущих года.

ВО "Батьківщина" витратила на рекламу "Нового курсу" рекордну суму – близько 100 мільйонів гривень, повідомляє "Комітет виборців України" із посиланням на дані фінансових звітів партії за ІІ і ІІІ квартали поточного року. Відповідну економічну програму лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко презентувала 21 вересня, вона може стати планом дій на час її можливого в разі перемоги президентства.

Влітку, з початком рекламної кампанії "Нового курсу", партія витратила на пропагандистську діяльність 24,8 мільйони гривень, а у липні-вересні – 73 мільйони. "Саме в літній період розпочалася активна реклама "Нового курсу", тому логічно очікувати, що абсолютну більшість грошей було витрачено на ці потреби", - йдеться у повідомленні.

У комітеті наголошують на тому, що рекордні витрати на рекламу пов'язані із наближенням виборів. Зокрема, витрати "Батьківщини" за весь 2016 рік становили лише 19 мільйонів, за 2017 рік – 30 мільйонів.

Натомість лише за липень-вересень поточного року партія витратила 53 мільйони гривень на рекламу по телебаченні та 19 мільйонів – на зовнішню (білборди, сітілайти).

Понад 19 мільйонів гривень за телерекламу отримала ТОВ "Глобал медіа груп", ще понад 30 мільйонів - ТОВ "Старлайт бренд контент". Їхню діяльність пов'язують із телеканалами ICTV, СТБ, Новий Канал та іншими. Більшість коштів за розміщення зовнішньої реклами отримала компанія "РТМ-Україна".

На рекламу "Нового курсу" політсилою були використані кошти, отримані в якості внесків на її користь. Так, у період із липня по вересень фізичні особи внесли на користь "Батьківщини" загалом 71 мільйон гривень, юридичні особи – чотири мільйони.

При цьому значна частина внесків була однаковою за розміром. Зокрема, приватні особи 336 разів "вносили" на користь партії по 148 тисяч гривень. У КВУ наголошують на тому, що аналогічна ситуація спостерігалася на парламентських виборах 2014 року, коли виборці масово "спонсорували" партію на 149 тисяч гривень.  

Такі "внески" можуть бути способом уникнення внескодавцями спеціальної фінансової перевірки, переконані у комітеті. Оскільки фінансові операції на  150 тисяч гривень і вище підлягають обов'язковому моніторингу, а суми близькі, але менші – ні.

Згідно з ч.1 статті 15 закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

Раніше аналітики VoxUkraine виявили в "Новому курсі" протиріччя, посилання на неіснуючі дані, плагіат та самоплагіат. У програмі об'ємом понад 400 сторінок колектив авторів приділив опису наявних в країні проблем значно більше уваги, ніж пропозиціям з їх вирішення.

Автори "Нового курсу" з аналізом не погодилися та назвали його "маніпулятивним і непрофесійним".

Зазначимо, згідно із останніми соцопитуваннями, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко і голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко мають найбільші шанси на перемогу у другому турі президентських виборів при моделюванні пар серед чотирьох потенційних претендентів. У разі боротьби між Гриценком і Тимошенко лідер "Громадянської позиції" випереджає лідера "Батьківщини".

Рейтинги партий согласно опросу:
  1. "Батькивщина",
  2. "Слуга народа",
  3. "Гражданская позиция",
  4. "Оппоблок",
  5. БПП,
  6. Радикальная партия
Опрос КМИС, Центра Разумкова и Социологической группы Рейтинг был проведен с 19 октября по 2 ноября 2018 года. Было опрошено 10 тыс. респондентов в возрасте от 18 лет во всех областях Украины, кроме населения АР Крым и оккупированных территорий Донецкой и Луганской обл. Статистическая погрешность составила не более 1%.

По материалам: ZN.UA, Цензор.Нет
Добавлено: 13-11-2018, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх