"Мы перейдем на условия строго карантина, как в марте": в Запорожской ОГА отмечают рост заболеваемости COVID-19

Председатель  Запорожской облгосадминистрации Виталий Боговин провел встречу с представителями ресторанного бизнеса. Предприниматели пожаловались на карантин, мешающие им работать и на многочисленные проверки со стороны правоохранительных и контролирующих органов. А председатель ЗОГА отметил негативную тенденцию - рост заболеваемости и возможные последствия в виде ужесточения карантинных мер. 

По словам предпринимателей, работать вечером не рентабельно, к тому же, остается плата аренды, коммунальные услуги, зарплата персонала, налоги и тому подобное. Условия карантина ставят под угрозу дальнейшую деятельность развлекательных заведений вообще.

-  Нікому не цікаво, щоб бізнес не працював та стояв. Це і зарплата, і податки, і нарахування до бюджету. Проте є ситуації, де необхідне порозуміння. Ми всі живемо в умовах адаптованого карантину. Наприклад, у курортному місті Бердянськ зафіксовано 29 випадків захворювання, з них 15 – за останні три дні. Якщо така тенденція з захворюванням буде зберігатися, то ми перейдемо на умови суворого карантину та будуть працювати лише продуктові магазини, як це було у березні, - цитируют Боговина на сайте ОГА.

- Ми досі не можемо відкрити дитячі оздоровчі заклади. Літня оздоровча кампанія ще не розпочалася, і це теж має свої наслідки. По перше, дитячі табори можуть не відкритися цього року, а наступного можуть зовсім закритися. По-друге, це те, що наші діти не мають необхідного оздоровлення.

На думку медиків, нас очікує друга хвиля захворювання COVID-19. На сьогодні є рішення державної комісії ТЕБ НС, яке дублюється на місцях. Щодо карантинних обмежень, то Запорізька область, як і інші регіони, виконує рішення Кабінету Міністрів. У Запорізькій області ситуація з захворюванням моніториться щодня за різними показниками.

Ми робимо все можливе для послаблення карантину. Щодо перевірок, від яких потерпає бізнес, то пропоную провести зустріч з представниками контролюючих органів та обговорити умови перевірок та налагодити роботу у правовому полі. Нам необхідно чути та розуміти один одного, налагодити конструктивний діалог, пережити тяжкі часи, підтримати один одного, а не заважати працювати та просто виживати, - отметил во время встречи Виталий Боговин.

По предварительной договоренности, встреча с представителями бизнеса и правоохранительными структурами запланирована на эту пятницу, 17 июля.

Напомним, в Запорожской области до 31 июля продлен карантин. Работа развлекательных заведений (ночных клубов, кафе и ресторанов) запрещается после 23.00 и до 7.00.
Добавлено: 15-07-2020, 13:37
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх