МВД Австрии: Теракт в Вене совершил 20-летний сторонник «Исламского государства»

В апреле 2019 его приговорили к 22 месяцам тюрьмы за участие в террористической организации, однако уже 5 декабря досрочно освободили

За словами голови МВС Австрії Карла Негаммера, напад у Відні скоїв 20-літній юнак, який має північномакедонське походження, він був засуджений за членство в терористичній організації. 

За наявними даними, нападник мав два громадянства - австрійське та північномакедонське.

«Під час нападу він мав на собі муляж пояса шахіда та був озброєний автоматичною і ручною вогнепальною зброєю, а також мачете», - цитує Негаммера DW.

За даними МВС, нападник раніше мав намір виїхати до Сирії для того, що приєднатись там до лав ісламістського терористичного угруповання «Ісламська держава». Однак у квітні 2019 року його засудили до 22 місяців ув'язнення за участь у терористичній організації. 5 грудня його достроково звільнили від відбування покарання.

Негаммер також повідомив, що у квартирі нападника здійснено обшук і перевірені його зв'язки, внаслідок чого затримані кілька осіб.

2 листопада у Відні група людей атакувала кілька об'єктів – ресторани, синагогу і єврейський центр. Посеред вулиці злочинці влаштували перестрілку з правоохоронцями.

За словами очевидців, зловмисник відкрив вогонь з рушниці, також було чутно вибухи. Всього, за словами поліції, вогонь відкривали у шести локаціях по місту. Терорист був застрелений, ще чотири були затримані. 

У мережі з'явилося відео, на якому, імовірно, відбувається затримання терористів. Унаслідок теракту загинуло п'ять людей, 15 осіб отримали поранення.

Аналітичний портал SITE Intelligence Group, що відслідковує активність джихадистів в Мережі, повідомив, що вони взяли на себе відповідальність за напад, назвавши це карою за участь Австрії в коаліції з боротьби з терористичною організацією «Ісламська держава».

По материалам: Главком
Добавлено: 3-11-2020, 16:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх