Выборы в Запорожской области: результатов выборов в облсовет нет из-за Бердянска

В Запорожской области областная избирательная комиссия не может определить результаты голосования за кандидатов в депутаты, поскольку не может принять протокол от Бердянской ТИК - в нем ошибки и неточности.

Как пояснили в избиркоме, на территориальную избирательную комиссию Бердянска уже составлено несколько актов: из-за нарушения сроков, не соответствия формы подаваемых документов, нарушения сроков и т.д.

Остальные территориальные избиркомы - 66 -  сдали свои протоколы в срок. Из-за Бердянска областная комиссия не может подготовить свои итоговый протокол и, таким образом, назвать депутатов облсовета.

Установить результаты голосования за кандидатов в облсовет областной избирком должен был до 6 ноября включительно.  Если сегодня, 7 ноября,представители Бердянска не сдадут надлежащим образом оформленные  документы, то областной избирательной комиссии остается только обращение в ЦИК как вышестоящую комиссию и правоохранительные органы. 

Справка:

Стаття 256 Виборчого кодексу. Встановлення результатів виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, районної у місті, а також міської, сільської, селищної ради (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше)

1. Виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, районна у місті, міська, сільська, селищна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою "Уточнений") не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

Територіальна виборча комісія зобов’язана встановити результати виборів депутатів незалежно від кількості виборчих дільниць/виборчих округів, на яких/в межах яких голосування не було організовано і проведено відповідно до вимог цього Кодексу.

Територіальна виборча комісія може продовжити не більш як на один день зазначений строк у разі необхідності надання територіальній виборчій комісії часу для подання протоколу з позначкою "Уточнений".

У разі нескладання або неналежного складання територіальною виборчою комісією протоколу про встановлення підсумків голосування (у тому числі з позначкою "Уточнений") у строки, визначені цим Кодексом, або його ненадходження до виборчої комісії Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, районної у місті, сільської, селищної (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) виборчої комісії, виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, міська, районна в місті, сільська, селищна (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) виборча комісія здійснює повноваження територіальної виборчої комісії щодо встановлення підсумків голосування у межах відповідного територіального виборчого округу (частини територіального виборчого округу). У такому разі виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, міська, районна в місті, сільська, селищна (територіальної громади з кількістю виборців 10 тисяч і більше) виборча комісія витребовує та забезпечує транспортування від територіальної виборчої комісії виборчих документів, зазначених у частині десятій статті 251 цього Кодексу, а також може витребувати інші документи.
Добавлено: 7-11-2020, 09:21
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх