Як впливає COVID-19 на роботу запорізьких шкіл та дитсадочків

У Запорізькій області показники захворюваності на ковід серед дітей та педагогів станом на теперішній час достатньо низькі. За оперативною інформацією із понад 172 тис. учнів на COVID-19 хворіють 269 осіб (0,1%). Із 27 844 працівників (педагоги і технічний персонал) захворіли 415 осіб (1,5%). У зв’язку з цим навчання в школах області більшою мірою було поновлено.

У Запорізькій області показники захворюваності на ковід серед дітей та педагогів станом на теперішній час достатньо низькі. За оперативною інформацією із понад 172 тис. учнів на COVID-19 хворіють 269 осіб (0,1%). Із 27 844 працівників (педагоги і технічний персонал) захворіли 415 осіб (1,5%). У зв’язку з цим навчання в школах області більшою мірою було поновлено.

За словами тимчасово виконуючого обов'язки директора Департамента освіти Запорізької облдержадміністрації Віктора Захарчука, на сьогодні в звичайному режимі працюють 520 (98,5 %) закладів дошкільної освіти, 373 (69,9 %) заклади загальної середньої освіти та 70 (100%) закладів позашкільної освіти.

Карантинні заходи посилено у 4 дитсадках та в 91 групі 61 закладу дошкільної освіти, у зв’язку з захворюванням учасників освітнього процесу на коронавірусну хворобу. Зокрема на самоізоляції перебувають: дитсадок «Журавлик» Новомиколаївської сільської ради Токмацького району, дитсадок «Орлятко» Орлянської сільської ради Василівського району, дошкільне відділення Новоолександрівського НВК Веселівської ОТГ та дитсадок «Малятко» Великобілозерської ОТГ.

Освітній процес триває у 534 школах області, з них працюють:
  • за очною формою: 373 школи (69,9 %);
  • за змішаною формою: 141 школа (26,4 %);
  • за дистанційною формою: 20 шкіл (3,7 %).
У 7 школах та в 75 класах 37 закладів середньої освіти карантинні заходи було посилено у зв’язку з захворюванням учасників освітнього процесу на COVID-19. На самоізоляції перебувають учні та педагоги Високівського та Любимівського закладів освіти Роздольської ОТГ Михайлівського району, Червонопільської і Бердянської шкіл Осипенківської ОТГ Бердянського району, Щасливської школи Комишуваської ОТГ Оріхівського району,  Дмитрівської школи Бердянського району та Таврійського НВК Токмацького району. Освітній процес у цих закладах продовжується за дистанційною формою.

Заклади професійної (професійно-технічної) освіти станом на 24 листопада здійснюють освітній процес за дистанційною та змішаною формою навчання. Усі 32 заклади фахової передвищої та всі 10 закладів вищої освіти також працюють за дистанційною та змішаною формою навчання.

Крім того, Віктор Захарчук повідомив, що у листопаді Запорізька область отримала понад 22 млн грн на забезпечення дезінфекційними засобами учасників освітнього процесу за програмою «Нова українська школа». Ці кошти відповідним розпорядженням голови обласної державної адміністрації розподілені та вже надійшли до територій.

Додатково Віктор Захарчук зазначив, що Департаментом освіти і науки облдержадміністрації розроблений алгоритм дій закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування (школи-інтернати) у разі загострення ситуації з захворюванням на COVID-19: проведені відповідні онлайн - наради з керівниками з наданням рекомендацій, здійснюється щоденний моніторинг роботи. Наразі переважна більшість шкіл-інтернатів (20) працює за очною формою навчання, 6 закладів працюють за змішаною формою навчання.

Наприкінці, Віктор Захарчук повідомив, що в школах та дитсадках все ж таки планується проведення новорічних свят. Департамент освіти і науки облдержадміністрації рекомендуватиме проводити заходи, але з дотриманням усіх протиепідемічних заходів. Тобто, в окремій групі чи класі, з дотриманням соціальної дистанції. Такі свята важливі для дітей з особливими освітніми потребами та дітей-сиріт, бо вони дають можливість їм соціалізуватися у суспільство, розвивати творчі здібності. Однак, якщо ситуація із захворюваністю буде погіршуватися, то звичайно ніхто не в праві ризикувати здоров’ям дітей.

Також було піднято питання зимових канікул у навчальних закладах. Відповідно до освітньої програми 2020-2021 навчального року зимові канікули орієнтовно передбачаються з 28.12.2020 року до 11.01.2021 року. Однак керівники та засновники закладів освіти можуть коригувати ці терміни на свій розсуд.
Добавлено: 24-11-2020, 21:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх