Дефіцит потужності НЕК "Укренерго": чи будуть запускати віялові відключення електроенергії

Українці в морози можуть залишитися без світла - "Укренерго" попередила про критичну проблему У зв'язку з дефіцитом потужності. НЕК "Укренерго" звернулася до Міністерства енергетики із запитом на дозвіл віялових відключень. В "Укренерго" заявили, що не здійснюватимуть "віялових відключень"

В Україні хочуть запустити віялові відключення електроенергії з 14 по 19 січня з 07:00 до 22:00.

НЕК "Укренерго" звернулася з листом до в.о. міністру енергетики Юрію Вітренко, де повідомляє про прогнозований дефіцит потужностей і просить дозволити кардинальні заходи. Причини проблеми компанії - неоптимальна ремонтна майданчик АЕС, підвищена аварійність на теплових електростанціях. Станом на 12 січня не працюють 10 енергоблоків, різке зростання споживання електрики через сильне похолодання, відсутність запасів вугілля на складах електростанцій.

Політолог Андрій Смолій зазначив, що, за останніми даними, запаси вугілля менше норми в 2,5 рази, тобто 621 тисяча тонн зараз проти 2.6 млн тонн в аналогічний період 2020 року. "Тобто в страшні холоди наші громадяни можуть залишитися ще й без електропостачання", - обурився Смолій.

В "Укренерго" обіцяють не проводити "віялові відключення" електроенергії та не обмежувати потужності для промисловості під час сезонного похолодання, яке очікується протягом 16-20 січня.

Нагадаємо, з перших чисел січня по всій Україні тривають акції протесту через підвищення тарифів на газ і його транспортування, а також скасування пільгового тарифу на електрику. 15 січня тисячі людей в різних містах знову вийшли на центральні площі та перекрили траси, щоб звернути увагу влади на проблему.

За матеріалами: Діалог, 112.ua
Добавлено: 16-01-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх