Другий тиждень локдауна: як протікає життя в Дніпрі

Жорсткий карантин почався з заборони на продаж шкарпеток, іграшок та інших схожих товарів, що викликало обурення у багатьох дніпрян. В цей же час громадський транспорт працює в звичайному режимі, а деякі ресторани перекваліфікувалися в магазини. До того ж, в Україні прийшли сильні морози

Журналісти 056 вирішили подивитися, як зараз виглядає Дніпро і наскільки змінилося життя в місті.

У неділю, 17 січня, журналісти перевірили як проходить робота в умовах локдауна. По дорозі на автобус нашу увагу привернув магазин, що займається торгівлею непродовольчих товарів. До цього дня він працював без покупців, тобто, обслуговування проводилося через решітку на дверях. В такому випадку до продажу допускаються товари, які зараз неможливо придбати в супермаркетах.

Однак вчора магазин почав впускати покупців всередину. Ми теж зайшли і вирішили спробувати придбати щось із заборонених товарів. У підсумку нам без проблем продали навушники. На питання чому покупців стали впускати в приміщення, співробітники магазину відповіли: "Так сказали".




Далі ми пішли на автобус. За час поїздки в салоні перебувало 19 пасажирів і один водій. Засоби індивідуального захисту правильно використовували всього чотири людини. Умови в автобусі теж залишають бажати кращого. Їздити в холодному транспорті при сильних морозах - сумнівне задоволення.



У транспорті дуже холодно



Журналісти 056 приїхали в район Центрального залізничного вокзалу і зайшли в найближчий торговий центр, де вирішили перевірити роботу деяких магазинів. Так, в магазині техніки вдалося придбати захисне скло на телефон. Але, для цього довелося відразу на місці оформити замовлення в інтернет-магазині, який співробітники магазину відразу ж обробили. Фактично, магазин нічого не порушує, тому що працює як пункт видачі інтернет-замовлень.



Далі ми пішли на трамвай. За час їзди від площі Вокзальній до вулиці Центральній, в транспорті їхали 20 осіб. Правильно використовували засоби індивідуального захисту - шість пасажирів.




По прибуттю в центр ми пішли в точку видачі одного з українських інтернет-гіпермаркетів, щоб забрати взуття та електроніку, які замовили в п'ятницю. При вході нам вимірювали температуру. Людей було мало, тому ми швидко отримали замовлення. Карантинні обмеження ніяк не вплинули на покупку товарів через інтернет.


За словами співробітників, карантин ніяк не вплинув на кількість замовлень

Далі журналісти вирішили перекусити. Кафе і ресторани працюють на доставку і винос. Ніяких порушень з боку закладів ми не виявили.


Тільки доставка і винос


Люди готові стояти навіть в мороз, щоб покуштувати улюблену їжу

Торгові центри не приймають відвідувачів. Виняток - ті об'єкти, чия робота не потрапила під карантинні обмеження.

За матеріалами: 056.ua

Добавлено: 19-01-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх