Джил Байден: що відомо про першу леді США (ФОТО+ВІДЕО)

Два шлюби, любов до викладання та участь у виборчих кампаніях:

Джил Байден у статусі першої леді продовжуватиме викладацьку кар'єру.

Після інавгурації 46-го президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена у середу, 20 січня, першою леді країни стане його дружина 69-річна Джил Байден. 

ТСН.ua зібрав головні факти про її життя. 

Дитинство 

Джил Трейсі Джейкобс народилася 3 червня 1951 року у місті Гаммонтон (штат Нью-Джерсі) у родині банківського касира та домогосподарки. Вона була найстаршою дитиною. Крім неї, у родині було ще четверо дівчаток. Батьки Джил не відвідували церкву, однак сама майбутня перша леді США разом із бабусею ходила на недільні служби до Пресвітеріанської церкви (сповідує один із напрямів протестантизму). 

Джил Джейкобс почала працювати у 15 років. Одним із перших її заробітків була робота офіціанткою. Водночас вона навчалася у середній школі Морленд, де була трохи неслухняною, однак любила уроки англійської мови.

Після закінчення школи Джил вступила до коледжу вивчати мерчандайзинг моди, та згодом вона зрозуміла, що не хоче опановувати цю спеціальність і кинула навчання. Після цього вона вступила до університету штату Делавер у коледж мистецтв і наук, обравши англійську мову основним предметом. 

Перший шлюб

До знайомства з майбутнім 46-м президентом США Джил Джейкобс встигла побувати у шлюбі. Так, 19-річна дівчина у лютому 1970 року вийшла заміж за футболіста коледжу Білла Стівенсона. Вони пробули у шлюбі чотири роки. Що цікаво, під час спільного життя подружжя відкрило бар Stone Balloon у містечку Ньюарк, який згодом став одним із найуспішніших барів при коледжі у країні. У ньому виступав, зокрема, видатний рок-гурт Metallica. 

Знайомство з Джо Байденом

Джил познайомилася із сенатором Джо Байденом у березні 1975 року. Вони пішли на побачення наосліп, організоване братом Джо Френком, який знав Джил у коледжі. Байден бачив її фотографію раніше в місцевій рекламі.


Джо та Джил Байдени

Попри велику різницю у віці (Джо Байден старший за Джил на дев'ять років), вона була вражена його офіційним виглядом та манерами, порівняно з хлопцями з коледжу, яких вона знала.



В інтерв'ю для Vogue Джил згадувала першу зустріч з Байденом так: "Я була студенткою старшого курсу, зустрічалася з хлопцями в джинсах і футболках, а він прийшов у піджаку та мокасинах, і я подумала: "Боже, з цього нічого ніколи не вийде!" Він був на дев'ять років старший за мене!".

Перше побачення у майбутнього президентського подружжя відбулося у кінотеатрі. Джо Байден освідчувався їй кілька разів, перш ніж вона прийняла його пропозицію, оскільки Джил переймалася, щоб діти Байдена, рідна мати яких загинула у ДТП, не втратили матір вдруге. 


Джил Байден із синами свого чоловіка

Зрештою їх 17 червня 1977 року одружив католицький священик у каплиці при ООН в Нью-Йорку. Це сталося через чотири з половиною роки після того, як його перша дружина Байдена та спільна донька загинули в автокатастрофі.

Медовий місяць пара провела на озері Балатон в Угорщині. Джил виховувала синів Байдена від першого шлюбу Бо і Гантера, вони називали її мамою.

 


Спільна донька Джил та Байдена Ешлі народилася 1981 року.


Родина Байденів

Викладацька діяльність

Майбутня американська перша леді закінчила університет штату Делавер у 1975 році. Після цього вона розпочала свою викладацьку кар'єру. Так, наразі її стаж викладання нараховує кілька десятиліть. Вона викладала англійську мову та літературу як студентам, так і підліткам у психіатричній лікарні.

Навіть коли у 2009 році Джо Байден став віцепрезидентом США, а Джил, відповідно, "другою леді", кар'єра викладачки не була призупинена. Джил Байден стала першою в історії США "другою леді", яка продовжувала працювати на повній ставці. Бувало, що домашні роботи своїх учнів Джил перевіряла дорогою на якийсь урочистий захід.

"Викладання — це не моя робота, це — сама я", — написала вона у Twitter.

 

Джил Байден активно підтримувала свого чоловіка у політиці. Зокрема, після переобрання Джорджа Буша президентом США в 2004 році вона закликала свого чоловіка знову балотуватися в президенти. Крім того, Джил Байден брала активну участь у виборчих кампаніях свого чоловіка. Під час однієї з них Джил навіть довелося перетворитися у бодигарда для коханого. На одному із виступів Байдена екоактивістка намагалася накинутися на політика, але тендітна Джил зреагувала швидше, ніж охоронці. 

 


Вона не була гарною політичною ораторкою, але могла встановити зв'язок з аудиторією. Протягом усього часу, коли її чоловік балотувався на посаду віцепрезидента, Джил Байден продовжувала викладати чотири дні на тиждень, а потім протягом вихідних проводила агітацію. 

Упродовж 2009-2017 років, коли її чоловік був віцепрезидентом США, Джил просувала громадські коледжі, займалася захистом сімей військових та розповсюджувала інформацію про запобігання раку молочної залози. 

Після перемоги Джо Байдена на президентських виборах Джил заявила, що і в статусі першої леді продовжить викладання на повній ставці.

До слова, 46-й президент Америки інколи представляється саме як "чоловік Джил Байден".

"Вона ніколи себе не похвалить, але Джил найсильніша із тих, кого я знаю", — каже новообраний американський президент. Їхнє подружжя називають ідеальним: на двох у них троє дітей та семеро онуків. 


Нагадаємо, вівчарка Джо Байдена офіційно обійняла посаду "першої собаки США": статус отримала на три дні раніше за свого господаря. 

Відео Від сенатора до голови держави – політичний шлях Джо Байдена

Він боровся за цю посаду, аби “повернути душу нації”. За день до інавгурації Джо Байдена "Сніданок з 1+1"  розповість політичний шлях найстаршого президента США.  
Добавлено: 20-01-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх