У Росії повідомили про 100%-ву ефективність другої російської вакцини від коронавірусу

Імунологічна ефективність другий російської вакцини проти коронавірусу "ЕпіВакКорона" виробництва російського наукового центру "Вектор" становить 100%.

Про це з посиланням на Росспоживнагляд повідомляє агентство "Інтерфакс" у вівторок, 19 січня, пише "Страна".

"Ефективність вакцини охоплює її імунологічну ефективність та профілактичну ефективність. За результатами 1-2-ї фаз клінічних досліджень, імунологічна ефективність вакцини "ЕпіВакКорона" становить 100%", - йдеться в повідомленні Росспоживнагляду.

За їхніми даними, перша і друга фаза клінічних досліджень другої російської вакцини проти Covid-19 проводилися в липні - вересні минулого року.

У другій фазі брали участь 86 осіб, розділених на дві групи: одна група (43 добровольці) вже отримала вакцину "ЕпіВакКорона", інша (43 добровольці) – плацебо. Все щеплені добровольці почувалися добре, лише у двох з них зазначалася хворобливість у місці уколу. За дві доби біль минув.

Нагадаємо, 14 жовтня 2020 року президент Росії Володимир Путін оголосив про реєстрацію нової вакцини проти коронавірусу під назвою "ЕпіВакКорона". Після цього в листопаді почалася фаза постреєстраційних досліджень за участю 150 добровольців віком від 60 років і 3 тисяч добровольців віком від 18 років. У всіх добровольців, щеплених цим препаратом, виробилися антитіла, а клітинний імунітет сформувався у більшості з них.

Вакцина "ЕпіВакКорона" є другим препаратом проти коронавірусу. Перший з них - вакцина під назвою "Супутник V" - було зареєстровано в РФ влітку у 2020 році і сьогодні використовується багатьма країнами.

За матеріалами: 112.ua
Добавлено: 20-01-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх