У Дніпрі біля пам'ятника Шевченку з'явилися величезні букети троянд

Сьогодні в Дніпрі відзначають День соборності України. На честь свята до пам'ятника Шевченку (біля філармонії) принесли величезні букети червоних троянд.

Про це повідомляє Відкритий. Біля пам'ятника встановили національний прапор.


Покласти квіти до пам'ятника прийшли представники обласної та міської влади. 




Як розповів Едуард Підлубний, заступник міського голови Дніпра, директор департаменту соціальної політики, День соборності України починаючи з 2014 року набув нового значення. Через війну з Росією як ніколи важливо, щоб Схід і Захід нашої країни були єдині. Едуард Підлубний. "День соборності - завжди був важливим святом. Але сьогодні він набув нового значення. У зв'язку з подіями в зоні ООС, зараз як ніколи важливо, щоб вся Україна була єдиною ", - прокоментував Едуард Підлубний.

Ольга Горб, заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, зазначила, що починаючи з 22 січня 1919 року, з моменту проголошення Акта злуки, Україна стала по-справжньому єдиною.


Ольга Горб "Зараз як ніколи важливо, щоб ми разом йшли до спільної мети і були єдині", - прокоментувала Ольга Горб.




Нагадаємо, що сьогодні, 22 січня, в день проголошення в 1919 році Акта Злуки (Злуки) Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, відзначається День Соборності України. Офіційно свято було встановлено в 1999 році указом Леоніда Кучми. 22 січня також є датою інших пам'ятних подій української історії. У 1918 році в цей день була оголошена незалежність Української Народної Республіки. У 1990 свято відзначили акцією "Живий ланцюг" - мільйони людей від Києва до Львова взялися за руки, відзначаючи День Соборності.
Добавлено: 22-01-2021, 12:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх