Зупинилося серце легендарного діяча кіно: створив десятки світових шедеврів

Пішла з життя легенда світового кіно: стояв за створенням десятків культових фільмів

У США на 96-му році життя помер італійський кінопродюсер Альберто Грімальді, причетний до створення епохальних фільмів, що стали класикою як італійського, так і світового кінематографа.


Широкому загалу найбільш відомою є його робота з Серджіо Леоне над спагеті-вестернами доларової трилогії ("За жменю доларів", "На де́кілька до́ларів бі́льше", "Хороший, поганий, злий" — у головній ролі Клінт Іствуд)та з Мартіном Скорсезе (у тому числі й над "Бандами Нью-Йорку" з зірковим Леонардо Ді Капріо).

Однак він працював і з авторським кіном, яке увійшло до канону сінематографу. Так, він став продюсером таких режисерів як Бернардо Бертолуччі, Федеріко Фелліні та П'єр Пазоліні. Однак тут він став причетним і до особливо скандальних фільмів, таких як "Сало, або 120 днів Содому" чи "Останнє танго в Парижі".

Альберто Грімальді народився в Неаполі 28 березня 1925 р., Грімальді спочатку вивчав право, перш ніж створити власну продюсерську компанію Produzioni Europee Associati. У нього лишилося троє дітей та троє онуків.

За матеріалами: Znaj.ua

Добавлено: 25-01-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх