В Україні з квітня хіміотерапію і інше лікування онкозахворювань проводитимуть за держрахунок (ВІДЕО)

Хіміотерапію з квітня проводитимуть за рахунок держави

При цьому буде підвищено тарифи на діагностику

В Україні з квітня хіміотерапію і інше лікування онкозахворювань проводитимуть за рахунок держави. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу 26 січня, який транслював телеканал ZIK. 

Так, протягом I кварталу 2021 року Програмою медичних гарантій передбачалося два пакети для надання медичної допомоги хворим на онкологію: "Діагностика та хіміотерапевтичне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей" та "Діагностика й радіологічне лікування онкологічних захворювань у дорослих та дітей".

Однак, у II-IV кварталы 2021 році в уряді планують додати пакет "Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями у дорослих та дітей у амбулаторних та стаціонарних умовах". При цьому тарифи буде підвищено, проте надалі застосовуватимуться коригувальні коенфіцієнти. 

Наприклад, зараз тариф на медичні послуги з діагностики та хіміотерапевтичного лікування онкохворих становить 17 843,96 грн на людину. З 1 вересня 2020 року до  тарифу застосовується коригувальний коефіцієнт 4,7 за готовність лікувати пацієнтів до 18 років.

Таким чином, запевнив Шмигаль, у ІІ-ІV кварталі 2021 року цей тариф дорівнюватиме 25 529 грн.


Нагадаємо, минулого тижня Міністерство охорони здоров'я розширило перелік ліків для пацієнтів з онкологічними захворюваннями, зокрема, додало дев'ять препаратів, які є більш ефективними.

За матеріалами: ZIK 

Добавлено: 26-01-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх