В Україні у людини вперше виявили хантавірус

Інцидент трапився у Львівській області.

Як стало відомо, у Львівську обласну інфекційну лікарню звернувся житель Дрогобицького району: у чоловіка виявили гостре інфекційне вірусне захворювання - геморагічну лихоманку з нирковим синдромом, яка викликається хантавірус. Про це в коментарі Zaxid.net повідомила головний санлікар Львівської області Наталія Тімко.

При зверненні чоловік скаржився на високу температуру, дрібні крововиливи, зменшення кількості сечі, біль у м'язах і попереку. За взятими на пробу зразкам фахівці столичної лабораторії Центру громадського здоров'я встановили, що пацієнт заразився хантавірус.

За словами Тимко, хантавіруси зазвичай виявляють у гризунів, а передача від людини до людини відбувається досить рідко.

Через кілька тижнів після проведеного лікування чоловіка виписали з лікарні додому.

ДОВІДКА

Хантавірус відноситься до роду вірусів із сімейства Hantaviridae, йому піддаються і тварини, і люди. У людей проявляється у формі геморагічної лихоманки з нирковим синдромом (смертність близько 12%) або кардіопульмонального синдрому (смертність 36%).

Хантавіруси виявляють по всьому світу у гризунів - вони поширюють його через сечу і екскременти. Передача вірусу зазвичай відбувається між гризунами, а люди заражаються їм через вдихання випарів від виділень, при контакті з інфікованими тваринами або при вживанні забрудненої їжі, води.

За матеріалами: ДП
Добавлено: 27-01-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх