Кабмін затвердив іпотеку під 7%: Умови програми

З ініціативи Глави держави уряд затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7% річнихВ іпотеку не можна буде придбати житло, яке побудоване до 2015 року

В іпотеку не можна буде придбати житло, яке побудоване до 2015 року

На виконання завдання президента України Володимира Зеленського Кабінет міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Доступна іпотека була серед важливих пунктів моєї передвиборчої програми. Крім того, це черговий крок України в напрямку цивілізованого світу та забезпечення достойного життя наших громадян", – заявив голова держави.

Зазначається, що постанова про "Деякі питання забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва з метою здешевлення вартості іпотечних кредитів", яку уряд затвердив сьогодні, 27 січня, на виконання завдання президента, передбачає, що Фонд здійснює компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами, що надаються позичальникам на придбання житла, з метою здешевлення їхньої вартості. Компенсацію відсотків Фонд надає позичальникам, які отримали іпотеку у національній валюті в уповноваженому банку.

Скористатися цією компенсацією зможуть як громадяни України, які прагнуть купити квартиру, так і ті, хто хоче побудувати будинок самостійно.

Варто зазначити, що в іпотеку не можна буде придбати житло, яке побудоване до 2015 року.

Програма зі здешевлення вартості іпотечних кредитів запрацює в межах програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Крім того, іпотечне кредитування сприятиме розвитку економіки та створюватиме додаткові стимули для молодих українців залишатися жити й працювати на батьківщині.

Нагадаємо, раніше голова Національного банку України Кирило Шевченко заявив, що однією з ключових причин, чому банки не поспішають активніше працювати з іпотекою, є непрозорі схеми фінансування серед забудовників.

За матеріалами: ZIK
Добавлено: 28-01-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх