Розкривається вся схема: куди "зникли" документи по смерті Кернеса

Вибори нового міського голови Харкова опинилися під питанням - у парламент досі не надійшли два з трьох необхідних для розгляду документів, у тому числі копія свідоцтва про смерть Геннадія Кернеса.

Як розповіло джерело "Апострофа" у Верховній Раді, в свідоцтві про смерть, яке було видано на підставі висновку німецьких лікарів, може бути написано, що Кернес не приходив до тями з моменту виборів.

"Якщо так, то розкривається вся схема. Саме тому вони не подали до комітету весь пакет документів - інакше був би скандал. Але німецькі лікарі не підуть на те, щоб змінити формулювання", - підкреслив він.

Варто відзначити, що в.о мера і колишня права рука Кернеса Ігор Терехов звернувся до Ради з клопотанням про проведення виборів ще 31 грудня. Однак вже 24 січня стало відомо, що в профільному комітеті не можуть розглянути це питання і відповідно передати його на розгляд у зал: не вистачає копії свідоцтва про смерть міського голови, завіреної печаткою міськради, а також рішення ради про взяття до відома факту смерті міського голови.

Крім того, прокуратура вже порушила дві кримінальні справи за заявою депутата міськради від "Слуги народу" Алли Мустафаєвої.

Перша з них стосується рішення глави територіальної виборчої комісії Ольги Мозгової оголосити Кернеса мером Харкова без складення ним присяги - це сталося 9 грудня. Друга - про можливу підробку електронного підпису хворого мера на документі про внесення на розгляд сесії кандидатури Терехова на посаду секретаря міськради.
Добавлено: 29-01-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх