Лікарі розповіли, яку вакцину краще не робити літнім людям: розвінчуємо міфи (ВІДЕО)

Препаратом AstraZeneca не рекомендують вакцинувати людей, яким більше 55 років

Італійське агентство з лікарських засобів (AIFA) повідомило, яку вакцину не варто робити людям, яким більш як 55 років. 

На думку італійських спеціалістів, робити щеплення літнім людям британською вакциною AstraZeneca достатньо ризиковано. До того ж вона може не принести бажаного результату та захисту. "Дані реєстраційних досліджень вакцини AstraZeneca мають рівень невизначеності в оцінці ефективності у пацієнтів старше 55 років, оскільки ця група була представлена погано", — йдеться у заяві на сайті агентства. Тому італійські лікарі радять використовувати літнім людям та особам зі слабким імунітетом вакцини Pfizer/BioNTech та Moderna.

Британський препарат AstraZeneca рекомендовано використовувати громадянам віком від 18 до 55 років. Нагадаємо, що у лютому 2021 року Україна одною із перших отримає вакцину від коронавірусу американської компанії Pfizer-BioNTech.

Радісними новинами поділився головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко. Надходження вакцини стало можливим завдяки участі України у світовій ініціативі COVAX. Перша партія міститиме 117 000 доз необхідних ліків. Спочатку вакцинуватимуть медичних працівників, які безпосередньо займаються лікуванням коронавірусних хворих. Відповідно за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова масова вакцинація українців також почнеться в лютому, одразу після того, як до вітчизняних лікарень надійдуть ліки.

Раніше повідомлялось, що виявлено небезпечну особливість нового штаму COVID. Вакцина від коронавируса може незабаром виявитися марною. Існує "велика ймовірність" того, що нові варіанти коронавируса згодом можуть зробити вакцину компанії неефективною, кажуть дослідники.


За матеріалами:  Comments.ua, КореспонденТ.net
Добавлено: 1-02-2021, 07:47
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх