Політичні розбіжності – не злочин: різка реакція Заходу на вирок Навальному

Російського опозиціонера Олексія Навального засудили до 3,5 років ув'язнення. У колонії він проведе 2,8 років, оскільки частину терміну вже відбув під домашнім арештом.

Джерело: 24 канал

Західні лідери та політики різко відреагували на рішення російського суду. Вирок Навальному там називають необґрунтованим.

Рада Європи

Комісарка Ради Європи з прав людини Дуня Міятович заявила, що рішення щодо ув'язнення Навального суперечить міжнародним зобов'язанням Росії.

Навального не слід було судити. Насамперед тому, що висунуті йому обвинувачення вже були раніше визнані Європейським судом з прав людини свавільними та явно необґрунтованими,

– наголосила вона.

Й додала, що російська влада цим рішенням підриває захист прав усіх російських громадян, а також цілісність європейської системи захисту прав людини.

Франція

Французький президент Еммануель Макрон відреагував на ув'язнення Олексія Навального у твіттері.

"Політичні розбіжності ніколи не були злочином. Ми закликаємо до його негайного звільнення", – написав він.


А крім цього – відпустити сотні інших росіян, затриманих протягом останнього місяця на протестах. Блінкен наголосив, що вони реалізовували своє право на свободу поглядів та мирні зібрання.

Велика Британія

З вимогою негайно звільнити Навального також виступив глава МЗС Великобританії Домінік Рааб. Він також згадав про усіх мирних демонстрантів та журналістів, жорстоко затриманих напередодні.

"Ця збочена постанова, спрямована на жертву отруєння, а не на винуватців цього. Вона показує, що Росія не виконує найосновніші зобов'язання перед міжнародною спільнотою", – наголосив Рааб.

https://24tv.ua/navalnomu-ogolosili-virok-2-lyutogo-2021-reaktsiya-novini-rosiyi_n1530925
Добавлено: 3-02-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх