Санкції проти соратника Медведчука Козака ввели через фінансування тероризму, – журналіст


Про це заявив головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Зеленський застосував санкції проти Козака законно – через фінансування тероризму. Докази зв'язків з терористами СБУ треба буде викласти у суді", - зазначив журналіст, посилаючись на свої джерела у РНБО.

Бутусов також розповів, яким чином Козак нібито причетний до фінансування тероризму.

"Згідно з даними слідства СБУ, структури Козака пов'язані з торгівлею вугіллям з окупованих територій, а готівкові кошти від цих операцій передавались в Україну для фінансування структур Козака", – написав журналіст.

Він додав, що у зв'язку з цим держава має повноваження вводити санкції проти своїх громадян.

"І тому закон України про санкції  стаття 1 надає державі такі повноваження: "Санкції можуть застосовуватися з боку України по відношенню до іноземної держави, іноземної юридичної особи, юридичної особи, яка знаходиться під контролем іноземної юридичної особи чи фізичної особи-нерезидента, іноземців, осіб без громадянства, а також суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність" Таким чином, згідно з законом санкції на Козака можуть бути застосовані як до суб'єкта терористичної діяльності. Процедура та порядок введення санкцій визначається виключно указом президента, а не законом, тому голова держави має право вводити санкції як тільки вбачає для цього достатньо підстав та доказів", – зазначив журналіст.

Бутусов наголосив, що встановлення санкцій указом президента згідно з законом не потребує рішення суду щодо визначення причетності громадянина до тероризму.

"Але право на захист у Козака залишається. Тепер Козак подасть до суду і докази причетності його до терористичної діяльності треба буде викласти у суді", – підсумував він.

Бутусов: Санкції проти Козака ввели через фінансування тероризму

Нагадаємо, 2 лютого, Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО, яке на 5 років заборонило діяльність телеканалів, пов'язаних із Віктором Медведчуком – "112 Україна", Newsone та ZIK. Крім телеканалів, під санкції потрапив нардеп Тарас Козак, який є їхнім формальним кінцевим бенефіціаром.

Телеканали уже почали відключати в українських телемережах. Нардеп Козак відреагував на санкції, заявивши, що Зеленський перевищив свої повноваження.

За інформацією нардепа Гончаренка, санкції ударили і по компанії, на яку оформлені семеро бортів, зокрема, і літак самого Тараса Козака. Тепер вони не можуть вилетіти за межі України.

За матеріалами: Depo.ua
Добавлено: 3-02-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх