У Росії раптово помер медик, який лікував Навального після отруєння "Новачком" (ВІДЕО)

Максимішин "раптово пішов з життя" у віці 56 років.

У Росії раптово помер заступник головного лікаря з анестезіології і реанімації Омської лікарні швидкої медичної допомоги №1 Сергій Максимішин, який у серпні минулого року відповідав за лікування опозиціонера Олексія Навального. 

Про це із посиланням на керівника мережі регіональних штабів політика Леоніда Волкова повідомляє CNN.

"Сергій Максимишин був головою відділення, в якому лікували Олексія Навального, і відповідав за його лікування - зокрема, за його медичну кому, - сказав Волков. - (Максимішин. - Ред.) знав більше, ніж будь-хто інший про стан Олексія, тому я не можу виключити можливість нечесної гри".

На сайті ЛШМД-1 розповіли, що Максимішин "раптово пішов з життя" у віці 56 років. Його описали як "висококваліфікованого фахівця і організатора охорони здоров'я", який "пройшов шлях від лікаря-анестезіолога-реаніматолога до заступника керівника з анестезіології та реанімації однієї з найбільших лікувальних установ регіону".

У медзакладі лікар працював 28 років, від 1992 року. "Під його керівництвом були розроблені і впроваджені низки методик із лікування хворих з гострими порушеннями мозкового звернення, які перебувають в критичному стані", - додали в лікарні. 

Як повідомила речниця регіонального Мінохоронздоров'я Галина Назарова у коментарі "Ъ", причиною смерті Максимішина став серцевий напад. 

2 лютого суд у Москві ухвалив рішення про заміну Олексію Навальному умовного терміну на реальний: 3,5 року колонії загального режиму, за вироком, винесеним ще 2014 року. З урахуванням року, проведеного під домашнім арештом, Олексій Навальний проведе в колонії 2,5 року. 

Після цього у російській столиці почалася нова хвиля протестів, під час якої затримали понад 1,3 тис. людей. Відомо, що Навального після вступу вироку суду в силу етапують в одну з колоній центрального федерального округу Росії. 

Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня з Берліна, де лікувався після отруєння "Новачком". Його літак, який мав прибути до "Внуково", перенаправили в аеропорт "Шереметьєво", де політика затримали.


Напередодні, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давнини. Його звинуватили у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали на пожертву для "Фонду боротьби з корупцією".

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 5-02-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх