Як Лукашенко заробляє на росіянах: розслідування ЗМІ про бізнес-імперії лідера Білорусі (ВІДЕО)

Шляхом реекспорту до Росії сигарет і квітів бізнес-імперія президента Білорусі Олександра Лукашенка щорічно збагачується на мільярди рублів.

Вчора, 4 лютого, стало відомо, що журналісти розкрили схему, згідно з якою шляхом реекспорту до Росії сигарет і квітів бізнес-імперія президента Білорусі Олександра Лукашенка щорічно збагачується на мільярди рублів.

Відзначається, що влада двох країн роблять все, щоб заробіток Лукашенко був стабільним і з кожним роком зростав. Про це повідомляє Діалог.UA з посиланням на розслідування "Проект", "Белсат" і Naviny.by.

Відзначається, що компанії, які пов'язані з Лукашенком, реекспортують в РФ квіти з унікальним дисконтом і виходить, що білоруський квітка приблизно на 20-30% дешевше всіх інших конкурентів. За багато років компанії Лукашенко стали монополістами в РФ і отримують близько 10 тис. Доларів на в'їзді тільки однієї фури з Білорусі в Росію.

Також за схемою "перерваного транзиту" компанії, пов'язані з Лукашенком, легко продають в РФ сигарети, які Білорусь щорічно виробляє в три-чотири рази більше, ніж потрібно власного населення. Коли сигарети в'їхали в країну, їм роблять репліку акцизів і продають в два рази дешевше через "ВКонтакте" і Telegram.

При цьому журналістам не вдалося підрахувати точну суму щомісячного прибутку всіх компаній. До цього експерти відзначили, що тенденції, що намітилися в Білорусі в 2020 році, мають дуже хороші шанси в 2021-м перерости в торжество демократії і справедливості.

Лукашенко, швидше за все, піде. Раніше Світлана Тіхановском запевнила, що режим Лукашенка розвалюється і вона готова очолити країну в такий непростий період. Вона запевнила, що Білорусь вимагає змін.

Нагадаємо, що останнім часом Лукашенко "забув" про домовленості з Москвою, не спостерігається прогресу в його виконанні. Більш того, Мінськ нібито знову відновив контакти з Заходом.

Добавлено: 5-02-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх