Прихильники Навального обурені рішенням його штабу "сконцентруватися на осені"


Поки Навальний залишається за гратами його вже критикує і російська опозиція

У різних частинах Росії неоднозначно сприйняли озвучене очільником штабу Олексія Навального Леонідом Волковим розпорядження призупинити вуличні акції

Реакцію на цю заяву з-поміж налаштованої проти режиму Путіна молоді вивчив інформаційний проєкт Znak, передає Еспресо.TV.

Частина прихильників опозиціонера привітала скасування акцій, однак деякі вважають, що це несправедливо по відношенню до затриманих на попередніх мітингах, й кажуть про "злив протесту". Крім того, в деяких регіонах мають намір проводити власні акції, попередньо погодивши їх з владою, щоб не допускати непотрібних затримань.

Наприклад, аудиторія телеграм-каналу штабу Навального в Томську зустріла заяву Волкова з нерозумінням.

"Штаби розгромлено, хто не сидить, ті бояться. У чому був план Навального? Розрахунок на "закордон нам допоможе"? Дивно все це", - пише один з коментаторів.

"Все здорово і відмінно, ми багато чого "добилися". А що з хлопцями, які втратили свободу, виходячи за ваше майбутнє?", - погоджується з ним інший.

"Я не прихильник Навального, і мова йшла про те, що люди повинні виходити не за нього, а за самих себе. Якщо бути точніше, то "якщо ви хочете виходити і відстоювати свої інтереси, то для цього команда від ФБК не потрібна". Настрій народу не можна пригнічувати, оскільки це повинно відбуватися природним шляхом, а не забороною", - пише учасник одного з чатів в Нижньому Тагілі.

Деякі активісти називають те, що відбувається "зливом мітингів".

"Треба йти доти, допоки чогось не доб'ємося. Інакше жертви цих мітингів були зовсім не виправданими", - пише один з коментаторів.

Бурхливу дискусію заява викликала і в Іжевську.

"Я особисто думаю, що не потрібно чекати потрібно виходити ще. Не треба кожен день, звісно ж, але до весни звільняться всі місця у відділеннях, заново купу людей посадять. Зараз дуже багато хто готовий іти (на акції - ред.), а що буде за деякий час? Тиск на владу спаде. Не віриться, що Льоша хотів би цього. Він же казав не боятися і виходити, всіх не посадять", - пише користувачка Тетяна Мустафіна.

У коментарях багато хто підтримав її тезу. На їхню думку, чекати допомоги США і Європи, а також "прильоту на блакитному вертольоті" нового відео від команди Навального, яке б стимулювало протести, є безперспективним.

Але є й ті, хто підтримує позицію Волкова.

У Нижньому Тагілі, зокрема, від нападок на Волкова відбиваються координатори місцевого штабу:

"Силовики за усі ці фіктивні кримінальні справи щодо мирних громадян отримують зарплату з наших податків, нові зірочки і звання. А ми - сімейні трагедії, сльози близьких, втрату навчання чи роботи або щонайменше проблеми на них. Пресінг важко витримати, а давати привід пропаганді штибу "Рух Навального меншає з кожним тижнем" жодного сенсу немає. (...). Прийняте рішення є важким. Але, мабуть, правильним".
  • Нагадаємо, Волков сказав, що треба готуватися до вересневих виборів у Держдуму РФ, а Олексія "будемо діставати з в'язниці зовнішньополітичними методами".
  • "Олексій нас просить сконцентруватися на осені", - наголосив Волков.
  • Восени група Навального планує вкотре проводити "Розумне голосування", закликаючи голосувати за кого завгодно, окрім як за "Єдину Росію". 
  • При цьому засновник російської опозиційної до Кремля демократичної партії "Яблуко", політик та економіст Григорій Явлінський звинуватив Навального і його оточення в безвідповідальному ставленні до учасників незаконних протестів.

Григорій Явлінський заявив, що Навальний проводить політику, несумісну з «життям без страху і без репресій».

Російський політик, засновник партії Яблуко Григорій Явлінський опублікував статтю з критикою російського опозиціонера Олексія Навального, в якій, зокрема, звинуватив його і у відсутності чіткої позиції щодо подій в Україні.

Стаття «Без путінізму і популізму» вийшла на сайті Явлінського 6 лютого.

У своїй публікації Явлінський звинуватив Навального в політичному популізмі і націоналізмі, нагадав, що в минулому той брав участь в Російських маршах. Він також заявив, що розслідування «блогера-викривача, ревізорро верхніх ешелонів російської влади і бізнесу спрямовані на те, щоб розпалювати примітивну соціальну ворожнечу».

Явлінський вважає, що Навального і його оточення «не хвилюють поламані долі громадян, які на їхній заклик вийшли на несанкціоновані акції і опинилися за гратами».

Засновник «Яблука» також розкритикував Навального і його прихильників за характер протестних акцій, що пройшли наприкінці січня і початку лютого. На думку Явлінського, на мітингах не було «ні організованої вимоги звільнити політичних в'язнів, ні вимог зупинити війну в Україні», а всі вимоги стосувалися тільки фігури Навального.

Нагадаємо, що 2 лютого суд в Москві замінив російському опозиціонеру Олексію Навальному умовний термін у справі Ів Роше на реальний. Відповідно до рішення суду, політик повинен буде провести в колонії два роки і вісім місяців.

На підтримку Навального 23 і 31 січня, а також 2 лютого відбулися численні акції протесту. Протягом трьох протестних днів поліція затримала понад 10 тисяч осіб.

За матеріалами: Корреспондент.net 
Добавлено: 8-02-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх