Півроку протестам в Білорусі: Україна висловила солідарність

Україна висловила солідарність народу Білорусі / фото: rt.com

Глава МЗС України Дмитро Кулеба 7 лютого висловив солідарність з білоруським народом в його прагненні побудувати європейську Білорусь. Кулеба опублікував заяву в своєму Twitter.

Україна підтверджує свою солідарнність із білоруським народом у його прагненні збудувати справді незалежну, суверенну, демократичну і європейську Білорусь, яку не поглинатиме Росія. Білоруси повинні мати право вирішувати власне майбутнє. #StandWithBelarus

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) February 7, 2021

"Україна підтверджує свою солідарність з білоруським народом в його прагненні побудувати справді незалежну, суверенну, демократичну і європейську Білорусь, що її буде поглинати Росія", - заявив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС підкреслив, що білоруси повинні мати право вирішувати своє майбутнє.

Нагадаємо, що протести в Білорусі проводяться вже півроку в зв'язку з незгодою з результатами президентських виборів.

Як раніше повідомлялося, лідер білоруської опозиції Світлана Тіхавновская, у якій чоловіка посадили до в'язниці за спробу взяти участь в президентських виборах в Білорусі, вважає схожими долі жінок опозиціонерів.

Акції протесту почалися в таких містах: Улан-Уде, Чита, Владивосток, Благовєщенськ, Іркутськ, Південно-Сахалінськ, Якутськ, Хабаровськ, Комсомольськ-на-Амурі, Магадан. За даними "ОВС-Інфо", в 25 містах затримано близько 400 осіб.

Нагадаємо, Олексія Навального заарештували 17 січня відразу по прильоту до Росії з Німеччини, де він лікувався після отруєння. Його взяли під варту, заявивши, що він з вересня нібито переховувався і не виконував вимоги умовного терміну.

За матеріалами: Подробиці


Добавлено: 8-02-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх