Боррель після "дуже складного візиту" до Москви зробив неприємну для РФ заяву: "Шляхи розходяться"

Росія може отримати нову порцію санкцій за порушення прав людини. Євросоюз готовий задіяти новий дипломатичний механізм. "Вони не готові, ми зробимо висновки"

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після візиту в Росію заявив, що в РФ поки не готові до нормального діалогу і Союз зробить висновки в цьому відношенні.

Вчора, 7 лютого, глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після візиту в Росію заявив, що в РФ поки не готові до нормального діалогу і Союз зробить висновки в цьому відношенні.

У Кремлі йому відповіли, що Борель занадто швидко поміняв свою думку після повернення в Європу, а значить там на нього вплинули. Про це повідомляє Діалог.UA з посиланням на "Твіттер" Бореля.

 

За словами Борреля, він не побачив того, що Росія готова до конструктивних переговорів. Він назвав свої переговори з главою МЗС РФ невдалими.

Також дипломат зазначив, що в ЄС будуть робити висновки щодо даної поїздки. У МЗС РФ вважають, що на дипломата вплинули в ЄС, так як на брифінгу за підсумками зустрічі в Москві він поводився зовсім інакше. До цього багато європейських фахівці з Росії та політики різко негативно поставилися до візиту глави МЗС Євросоюзу Жозепа Борреля в Москву.

Там вважають, що це прогинання під Москвою на догоду Кремлю.

Раніше Європа відреагувала на візит Борреля в РФ: "Ляпас всім, хто захищає демократію"

Раніше зазначалося, що 5 лютого в Росії Олексій Навальний був доставлений на новий суд, де розглядатимуть справу щодо наклепу проти ветерана Гната Артеменко. На справу прибуло кілька послів з ЄС.

До цього в Євросоюзі підтримали санкції, які президент України Володимир Зеленський ввів проти телеканалів ZIK, NewsOne і "112 Україна".

Нагадаємо, ними вкрай незадоволені в Москві.

За матеріалами: "Діалог.UA"


Добавлено: 8-02-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх