США нададуть Україні нову допомогу щодо вакцин

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін

Київ потребував підтримки, щоб дуже швидко організувати логістику процесу вакцинації, пояснила Крістіна Квін.

Українська держава отримає нову підтримку від Сполучених Штатів щодо отримання та поширення вакцин проти коронавірусу. Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, повідомила в понеділок, 8 лютого, прес-служба американського посольства.

"Найближчим часом відбудеться масове розгортання вакцин - надзвичайно складний, проте амбітний процес, - і я з радістю повідомляю, що Сполучені Штати нададуть нову підтримку для отримання і розподілу перших 117 000 доз вакцини Pfizer, яка буде доставлена ​​в Україну в рамках Covax", - уточнила Квін.

За її словами, завдяки цій новій допомозі МОЗ зможе забезпечити безпечне зберігання і транспортування вакцини за надзвичайно низьких температур, необхідних для згаданого препарату.

"Це не найбільший внесок сьогодні, але він здійснений у переломний момент", - зазначила дипломат і додала, що Україна потребувала підтримки для того, щоб дуже швидко організувати логістику процесу вакцинації.

Раніше український лідер Володимир Зеленський і виконавчий директор фармкомпанії Pfizer Альберт Бурла обговорили питання, пов'язані з укладенням контракту на поставку в Україну вакцини Pfizer/BioNTech в найкоротші терміни.

У США розповіли про ставлення Байдена до України

За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 9-02-2021, 08:39
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх