Україна повернеться до адаптивного карантину: що зміниться (ВІДЕО)

Країну поділять на 3 або 4 зони

Українська компанія "Лекхім" попередила про затримку поставок першої партії вакцини Sinovac BiotechВ Україні знову введуть адаптивний карантин. Ймовірно, це станеться всередині або наприкінці лютого, однак з точною датою поки не визначилися. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час форуму "Україна 30".

Країну поділять на 3 або 4 зони. Наскільки суворими будуть карантинні обмеження, залежатиме від рівня захворюваності. Раніше була інформація, що до "червоної" зони потраплятимуть регіони, якщо протягом 7 днів кількість госпіталізованих перетне позначку в 50 відсотків від кількості інфікованих.

"Коли ми говоримо про інші рівні епіднебезпеки, які ми хочемо запровадити в адаптивному карантині, вони, насамперед, стосуватимуться не карантинних обмежень, вони показуватимуть і звітуватимуть органам місцевого самоврядування, бізнесу або іншим суб'єктам про те, що є ризик подальшого розвитку епідемії в цьому конкретному регіоні, що може призвести до негативних наслідків", – сказав Ляшко. 

Нагадаємо, що МОЗ розраховує забезпечити безкоштовний доступ до вакцини від COVID-19 для всіх громадян до кінця 2021 року.

За матеріалами: 5.ua

Добавлено: 10-02-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх