Лідери США і Китаю провели перші переговори

Глава Білого дому висловив стурбованість у зв'язку з репресіями в Гонконзі, Синьцзян-Уйгурському автономному районі і на Тайвані.

Джо Байден вперше на посаді президента говорив з головою КНР Сі Цзіньпіном

Президент Сполучених Штатів Джо Байден провів перший на своєму посту телефонну розмову з головою КНР Сі Цзіньпіном, в ході якого сторони обговорили ряд актуальних питань. Про це в середу, 10 лютого, повідомила прес-служба Білого дому.

В оприлюдненій заяві зазначено, що в першу чергу американський лідер привітав свого колегу і весь китайський народ з Новим роком (за місячним календарем).

Далі Байден підтвердив, що для нього пріоритетними є защіа безпеки, процвітання, здоров'я і способу життя американського народу, а також збереження вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону.

При цьому глава Білого дому висловив стурбованість у зв'язку з репресіями в Гонконзі, Синьцзян-Уйгурському автономному районі і на Тайвані.

Також під час бесіди співрозмовники обговорили заходи з протидії пандемії COVID-19 і загальні проблеми глобальної безпеки в області охорони здоров'я, зміни клімату та запобігання розповсюдженню зброї.

У свою чергу, інформує Центральне телебачення Китаю, Сі Цзіньпін назвав конфронтацію двох держав катастрофою для всього світу.

З питань Гонконгу, Синьцзян-Уйгурського автономного району і Тайваню Штатам слід проявляти обережність, зазначив китайський лідер, оскільки це внутрішні справи республіки.

Нарешті, Сі Цзіньпін висловив упевненість, що Пекін і Вашингтон повинні спільно підтримувати мир і стабільність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Раніше повідомлялося, що держсекретар США Ентін Блінкен визнав, що політика колишнього американського президента Дональда Трампа стосовно Китаю була правильною.

За матерыалами: Корреспондент.net
Добавлено: 11-02-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх