Робоча поїздка на Донбас: у Зеленського пояснили, чому більше не можна вести мирні переговори з Донбасу

Глава Офісу президента Андрій Єрмак запевнив, що під час жорстких обстрілів, які призводять до смертей українських солдат, неможливо вести переговори. Зеленський хоче від "Нормандське четвірки" перегляду «Мінська».Ми залучимо до переговорів стосовно Донбасу "наших друзів з Америки і Європи", - Зеленський

За словами президента, "вже підготовлена остання версія документа, а саме виконання кроків, виконання "Мінська" і відправлена усім сторонам"

«План спільних кроків»: Про це під час свого візиту на передову в Донбасі заявив президент Володимир Зеленський


Чергова зустріч лідерів «Нормандської четвірки» можлива після опрацювання зауважень та схвалення запропонованого українською стороною в ТКГ так званого Плану спільних кроків.

Про це під час свого візиту на передову в Донбасі заявив президент Володимир Зеленський.













"До "Мінську" моє ставлення дуже просте. Його потрібно "розібрати на деталі", прописати всі кроки, прив'язати до дат і виконувати. Ми це і зробили. Підготовлено відповідний документ, який не кулуарно, а відкрито опрацьовувався з радниками "Нормандської четвірки", - заявив Зеленський.

За словами президента, "вже підготовлена остання версія цього документа, а саме виконання кроків, виконання" Мінська "і відправлена усім сторонам".

"Ми очікуємо, що найближчим часом сторони акцептують документ із зауваженнями, і тоді буде можливість наблизити зустріч "Нормандської четвірки", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, "План спільних кроків", який передбачає перелік заходів щодо реінтеграції Донбасу, був представлений главою української делегації в ТКГ Леонідом Кравчуків 5 листопада 2020 року.

Кравчук заявив про те, що підготовлений українською стороною "План спільних кроків" для ТКГ пропонує повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської області на початку 2021 року, аби створити всі необхідні умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року. Кравчук переконаний, вищепредставленими план нібито дозволить Україні взяти під контроль кордон і забезпечити на цих територіях нормальну життєдіяльність.

За матеріалами: ZN,UA

Добавлено: 12-02-2021, 10:02
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх