Коментар ГУШІНП рішення суду про перейменування проспекту Бандери і протести під ОАСК

Український інститут національної памяті не оскаржуватиме рішення Окружного адмінсуду Києва про скасування перейменування київських вулиць, зокрема – Московського проспекту в Києві на проспект Бандери, оскільки це прерогатива Київради. Про це заявив глава інституту Антон Дробович.


Він зазначив, що інститут вивчає рішення суду.

"Дивує кількість рішень, які приймає останнім часом ОАСК і які стосуються політики пам'яті", – сказав він.

Дробович зазначив, що Інститут нацпам'яті не оскаржуватиме рішення, оскільки це прерогатива Київради.

ОБУРЕНІ перейменуванням проспекту БАНДЕРИ активісти прийшли під ОАСК. Нінішнє решение феміді законної сили ще не набрала, - переконують у КМДА

Степана Бандери, а не Московський. Відстояті Назву столичного проспекту Прийшли кілька десятків активістів до Будівлі Окружного адмінсуду Києва. Протест улаштувалі представник партій "Свобода" та "Національний корпус" і громадської організації Сокіл ".


ОАСК скасував рішення Київради від 7 липня 2016 року про перейменування вулиць міста. У позові до Київради від громадської організації "Громадський контроль і порядок" ідеться про сумніви у правомірності процедури підрахунку голосів під час голосування за зміну назв вулиць Кутузова, Суворова, провулка Кутузова і проспекту Московського.

Позивачі підкреслювали, що зазначених назв немає у списку для перейменувань, підготовленому Українським інститутом національної пам'яті, а Київрада перейменовувала вулиці без передбаченого законодавством громадського обговорення. Також у позивача були претензії до порядку оприлюднення рішення Київради.

Київська міська державна адміністрація готує апеляцію на рішення ОАСК. Воно ще не набуло законної чинності, додали у КМДА.

9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила пакет законів про декомунізацію. Ними заборонено радянську символіку і засуджено комуністичний режим. 15 травня 2015 року закони підписав тодішній президент України Петро Порошенко, а 21 травня того ж року вони набули чинності.

Відповідно до закону, потрібно перейменувати всі вулиці й населені пункти, назви яких пов'язані з комуністичним режимом, а також демонтувати пам'ятники тоталітарної епохи.

За матеріалами: Гордон., 5.ua
Добавлено: 12-02-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх