Як негода випробовує захід України: не можуть доїхати ні хліб, ні пошта (ФОТО+ВІДЕО)

На Прикарпаттті снігопади заблокували виїзд до трас. Такої негоди тут не було щонайменше кілька років.

В Україні кучугури, які понаметало на дороги з полів, вище людського зросту. А подекуди сягають понад два метри. Ураганний вітер постійно переміщує ці снігові дюни і зводить усі зусилля дорожників нанівець

Україна в полоні рекордних снігопадів: у яких областях досі обмежено рух, а де немає світла

Транспорт грузне у заметах. Тільки цієї доби довелося витягати понад тисячу машин та автобусів. А врятованих людей з них уже близько 5 тисяч. До сотні наближається кількість швидких, які не змогли доїхати до своїх пацієнтів. На вантажівки пересаджували породіль і матерів з дітьми. Десятки сіл і донині непроїздні. І звичайні трактори там уже не можуть дати ради. Задіяна важка техніка і військових, і поліції, і надзвичайників. 

Як застрягнути у снігових заметах і пропустити через негоду потяг не з чуток знає журналістка ТСН Вікторія Ковцун. До села Семенівка уже два дні не довозять ні хліб, ні пошту, адже ні виїхати з села, ні заїхати в нього через вітер та стіну зі снігу неможливо, пише ТСН


Що прогнозують цій ситуації синоптики та як на це реагують люди в селі.

Через мороз, сніг та вітер виїхати з Семенівки до автошляху, що сполучає райцентр з Івано-Франківськом, неможливо. Через те, що шквальний вітер не припиняється і продовжує мести - деякі кучугури сягають до пояса. І так буде доти, доки сніг не припиниться:

Вільно проїхати, можна лише  уздовж села, воно знаходиться в долині, тому вітру тут майже немає. У сільському магазині закінчились і дріжджі. Тому люди варять вареники.


Такої негоди тут не було щонайменше кілька років. І доки триматиметься такий поривчастий вітер, а це за прогнозами щонайменше кілька днів,  про виїзд до траси можна забути. 

Жителі Рівненської області потрапили у снігові пастки, зокрема вагітна - одна жінка обморозилась

Відео Новини України: у прикарпатському селі снігопади заблокували виїзд до траси

Як застрягнути у снігових заметах і пропустити через негоду потяг - знає і наша журналістка. Зараз вона у батьків на Прикарпатті. До села Семенівка уже два дні не довозять ні хліб , ні пошту, адже ні виїхати з села , ні заїхати в нього через вітер та стіну зі снігу неможливо.  Що прогнозують синоптики та як на це реагують люди в селі – дивіться в сюжеті.  

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 15-02-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх