Донька на мату, пасинок на вітчима: запоржці 72 рази викликали поліцію через домашнє насильство

З 8 по 14 лютого працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП в Запорізькій області відреагували на 73 виклики жителів міста Запоріжжя про домашнє насильство.


За цей період поліцейські склали 19 адміністративних протоколів за ст. 173-2 ( Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли 24 термінові заборонні приписи, які обмежують кривдника у спілкуванні з постраждалою особою. 

13 лютого до Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця 2002 року народження. Хлопець пояснив, що його вітчим в стані алкогольного сп’яніння вчинив відносно нього домашнє насильство фізичного та психологічного характеру. На порушника було складено адміністративний протокол за ст. 173-2 КУпАП та винесено терміновий заборонний припис строком на п’ять діб.

14 лютого до поліції надійшло повідомлення від жінки 1967 року народження про те, що її 36-річна донька чинить домашнє насильство. Правоохоронці  встановили, що під час раптово виниклого конфлікту молодша з жінок завдала фізичного болю заявниці. З метою припинення правопорушення працівники поліції винесли стосовно кривдниці терміновий заборонний припис на п’ять діб.

Санкцією статті кривдникам може загрожувати адмінарешт на строк до 15 діб.

Працівники поліції радять громадянам не замовчувати випадки домашнього насильства та своєчасно повідомляти в поліцію, щоб притягнути кривдника до відповідальності та запобігти тяжким наслідкам для жертви. 
Добавлено: 16-02-2021, 09:25
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх