Яким питанням Кравчук поставив в глухий кут Гризлова

На мінських переговорах глава російської делегації Борис Гризлов не зміг відповісти на питання Києва з приводу доступу на Донбас експертів МАГАТЕ.

На переговорах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Донбасом глава української делегації Леонід Кравчук поставив в глухий кут росіян з приводу МАГАТЕ (Міжнародного агентства з атомної енергії). Про це повідомила прес-служба делегації на своєму офіційному каналі в Telegram, передає Діалог.UA.

За її даними, глава делегації РФ Борис Гризлов "не спромігся відповісти на пряме запитання" Кравчука про те, чому Росія перешкоджає допуску фахівців МАГАТЕ на окуповані території Донбасу.

Керівництво міжнародної організації ще в грудні 2020 направило запит на відвідування окупованих Луганська і Донецька. Однак Росія вже кілька місяців ігнорує його, блокуючи роботу агентства.

У Києві попередили Москву, що за допомогою Заходу мають намір посилити тиск для вирішення цього питання. Інспекція є частиною договору України з МАГАТЕ про нерозповсюдження ядерної зброї.

Українська делегація зазначила, що Росія в ході переговорів постійно намагалася перевести теми. Щоразу Кравчук нагадував Москві і її маріонеток з "Л / ДНР" три ключових моменти: Росія - сторона конфлікту, вона окупувала Крим і Донбас і є учасником ТКГ за посередництва ОБСЄ.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Гризлов після Мінських переговорів заговорив про "військової авантюри" - Києву послано "попередження".
Добавлено: 18-02-2021, 08:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх