Думка журналіста: українська влада не дивиться, що саме вона підписала в меморандумі з МВФ (ВІДЕО)

Для Зеленського Татаров і Вовк важливіші, ніж взаємини з МВФ - Бутусов

На думку журналіста, українська влада не дивиться, що саме вона підписала в меморандумі з Міжнародним валютним фондом

Першою проблемою відносин між Україною і МВФ є питання не грошей, а питання міжнародних зобов'язань. Про це в ефірі ток-шоу "Дійові особи" на "5 каналі" сказав журналіст Юрій Бутусов.

"Україна підписала великий меморандум з МВФ, в якому взяла на себе зобов'язання виконати цілу програму, яка стосується не тільки економічних показників, а й змін у суддівській системі і системі антикорупційних органів", – розповів він.

За словами журналіста, велика кількість "маяків" від МВФ пов'язана саме з боротьбою проти корупції та з інституційним розвитком.


"Відмовляючись виконувати свої власні зобов'язання, які уряд і президент Зеленський взяли від імені держави, то це абсолютна демонстрація неспроможності нашої зовнішньої політики, тотальної безвідповідальності. Тобто президент показав, що Татаров і Вовк набагато більш важливі для нього, ніж взаємини з МВФ", – сказав Бутусов.

На його думку, українська влада не дивиться, що саме вона підписала в меморандумі з Міжнародним валютним фондом.

"Там є цілий пункт стосовно Окружного адміністративного суду міста Києва. Там прямим текстом сказано, що МВФ втомився терпіти свавілля банди Вовка (глава Окружного адмінсуду Павло Вовк, – ред.). Прямо в меморандумі сказано, погодженому з Держдепартаментом США, що треба позбавити судові органи України можливості оскаржувати рішення вищих органів влади. Тобто, американці кажуть, що дадуть гроші, якщо ми перестанемо самі собі заважати керувати країною", – підсумував Юрій Бутусов.

Нагадаємо, що Україна до кінця 2021 року очікує отримати три транші від Міжнародного валютного фонду на загальну суму в $2,2 млрд. 

За матеріалами: 5.ua

Добавлено: 19-02-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх