Сьогодні стартує Мюнхенська онлайн-конференція з безпеки: програма заходу

Під час сесії будуть порушені актуальні теми боротьби з пандемією коронавірусу, кліматичною кризою на планеті та інші.

Сьогодні стартує Мюнхенська онлайн-конференція з безпеки: програма заходу 

У п'ятницю, 19 лютого, стартує Мюнхенська конференція з безпеки, яка традиційно проходить щороку в лютому. Однак цьогоріч конференція пройде в онлайн-форматі через пандемію COVID-19. Повномасштабна конференція, як очікується, відбудеться пізніше цього року.

Хто виступить 19 лютого?

У п'ятницю в ході спеціальної сесії виступить низка світових лідерів, в тому числі президент США Джо Байден, канцлерка ФРН Ангела Меркель, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

У ній також візьмуть участь генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, спецпосланець США з питань клімату Джон Керрі, гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус і засновник Microsoft Білл Гейтс.

Про що говоритимуть?

За даними організаторів, учасники конференції обговорять шляхи зміцнення та оновлення трансатлантичного альянсу, а також визначать області, в яких трансатлантичне і міжнародне співтовариство найбільш гостро зараз затребуване.

Також під час сесії будуть порушені актуальні теми боротьби з пандемією коронавірусу, кліматичною кризою на планеті.

Програма заходу

16:00 - відкриття сесії. Виступ глави MSC Вольфганга Ішингера, прем'єр-міністра Баварії Маркуса Зедера.

16:15 - виступ генерального секретаря ООН Антоніо Гутерріша "Пріоритети для глобальних дій".

16:45 - у блоці, присвяченому шляхам боротьби з пандемією COVID-19, запланований виступ глави ВООЗ Тедроса Адханома Гебрейєсуса і засновника Microsoft Білла Гейтса.

17:15 - канцлерка Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент США Джо Байден виступлять на тему "Нова трансатлантична повістка".

18:00 - виступи президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, президента Європейської Ради Чарльза Мішеля, генсекретаря НАТО Йенса Столтенберга.

18:45 - виступ спецпредставника президента США з питань клімату Джона Керрі на тему боротьби з кліматичною кризою.

19:00 - виступ прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона в рамках обговорення перспектив трансатлантичної співпраці.

Нагадаємо, конференція була заснована в 1962 році і традиційно проводиться щорічно. У заході зазвичай беруть участь десятки глав держав і урядів, лідерів бізнесу, фахівців з безпеки і дипломатів, які обговорюють трансатлантичну, а також зовнішню й оборонну політику.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA 
Добавлено: 19-02-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх