Ляшко підробив виграшний лотерейний білет на пів мільйона (ВІДЕО)

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков розповів, що екснардеп Олег Ляшко у 2017 році підробив виграшний лотерейний білет на суму 571 045 гривень.

Джерело: НВ, яке цитує Олександра Новікова

Пряма мова: "НАЗК провели перевірку, встановили, що він підробив виграшний білет. Нам підтвердили, що не було такого виграшного білету. І було кримінальне провадження, він мав бути притягнутий до відповідальності, але Конституційний Суд скасував статтю".

Деталі: За словами Новікова, якщо НАЗК встановить, що факту виграшу не було, це свідчитиме про наявність складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 Кримінального Кодексу (декларування недостовірної інформації).

Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 3 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами терміном від 150 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Передісторія:
  • Лідер "Радикальної партії", нардеп Олег Ляшко задекларував виграш в Українській національній лотереї загальною сумою в 571,045 гривень.
  • Верховна Рада 4 грудня 2020 року відновила кримінальну відповідальність за недостовірне декларува

Українська Національна лотерея не підтвердила задекларований виграш Ляшко - документ НАПКА.

Лідер Радикальної партії обіцяє подати в суд на Назка про захист честі і гідності. Однак навіть якщо суд підтвердить правоту Назка - Ляшко нічого за це не буде. Термін давності минув "завдяки" рішенням КСУ.

За матеріалами: УП, НВ, ZN,UA
Добавлено: 20-02-2021, 11:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх