Вакцинація від COVID-19 буде безкоштовною

Дітей від ковіда вакцинувати не будуть, оскільки жодна вакцина від COVID-19 ще не пройшла клінічних випробувань на неповнолітніх, зазначив заступник міністра. Дата відома, але є перемінні. Скажемо, коли літак приземлиться у "Борисполі"

Перші 500 тисяч доз вакцини AstraZeneca упакували і відвантажили в Україні.


Всі бажаючі зможуть безкоштовно пройти вакцинацію від COVID-19, - Ляшко

Заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар Віктор Ляшко запевняє, що пройти вакцинацію від коронавирусной інфекції за державний рахунок зможуть всі бажаючі. Про це в неділю, 21 лютого, повідомляє Укрінформ.

"Держава передбачила то кількість коштів, яка необхідна для покриття всього населення України старше 18 років безкоштовної і добровільної вакцинацією. Всі, хто захоче вакцинуватися, - вакцинується", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що через обмежений доступ до вакцини на ринку і неможливості прищепити всіх одночасно уряд розробив "дорожню карту" вакцинації. Вона дає пріоритет вакцинації груп ризику і працівникам "критичних для держави" структур.

Раніше повідомлялося, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що в Індії вже відвантажили 500 тисяч доз вакцини CoviShield і ця партія препаратів уже в дорозі до України.

Нагадаємо, Євросоюз підтримає COVID-вакцинацію в Україні проектом на суму 40 млн євро для шести країн Східного партнерства.

Раныше повідомлялось, що вакцина Pfizer від BioNTech зупиняє передачу коронавірусу на 89,4 відсотка. 

Після прибуття вакцини проти коронавірусу до України  першими її отримають 7 областей країни. 


За матерыалами:  Корреспондент.net, Прямий
Добавлено: 22-02-2021, 07:43
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх