Коли почне адаптивний карантин і хто потрапляє в "червону зону"

З середи, 24 лютого, в Україні буде введено адаптивний карантин, який передбачає поділ країни на чотири зони. При цьому, спочатку всі регіони, крім Івано-Франківської області, віднесуть до "жовтої зоні".

"Апостроф" розповідає про умови і заборонах адаптивного карантину.

"Жовта зона" карантину - це практично ті ж обмеження, які діють зараз, але з невеликим пом'якшенням. Так, з 18 лютого в Україні дозволено проведення футбольних матчів з глядачами (заповненість трибун максимум на 50%). А з 24 лютого кафе і ресторанам дозволять працювати до півночі (зараз вони працюють до 23:00).

Якщо ж статистика захворюваності в конкретному регіоні покращиться, він зможе перейти в "зелену зону", яка практично не передбачає обмежень. Якщо ж ситуація почне погіршуватися, регіон спочатку переводять в "помаранчеву зону" (без посилення карантину), а потім - в "червону".

При цьому Івано-Франківська область, де з 22 лютого карантин посилений через спалах коронавірусу, одразу потрапляє в "червону зону". Зокрема там почали роботу 16 контрольно-пропускних карантинних блокпостів. Також в регіоні розгорнули перший в Україні мобільний COVID-госпіталь.

Як повідомляв "Апостроф", адаптивний карантин буде скасований або переглянутий в разі виконання умов "зеленої зони" в половині регіонів України. При цьому до умов адаптивного карантину прив'язали рівень захворюваності на грип і ГРВІ.

Добавлено: 22-02-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх