Україною проходять масові акції на підтримку Стерненка: “Сьогодні – його, а завтра – нас!” (ФОТО+ВІДЕО)

По всій Україні відбуваються акції на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка, якого засудили до семи років за ґратами.

Так в Івано-Франківську біля обласної державної адміністрації розпочалася акція на підтримку Стерненка.

“На акцію вийшли понад сотня івано-франківців. Здебільшого це студенти, це свідома молодь. Вони кажуть: “Стерненку – воля!” Кажуть, що це відповідальність безпосередньо президента. І кажуть, що “сьогодні Стерненка, а завтра нас”. Також питають: “Де ж все-таки судова реформа”, – розповідає кореспондент “Прямого”.

Учасники акції розповіли про те, що сьогодні прийшли сюди, аби донести те, що в Україні фактично судять людину за те, що в європейських країнах, в цивілізованих країнах вважається виявом патріотизму

Також у Харкові, попри досить морозну погоду, на акцію підтримки Сергія Стерненка прийшло понад 200 осіб.

“Люди скандують “Сьогодні Стерненко, завтра ти” та “Свободу Стерненку”. Харків’ян найбільше обурило те, що, вони вважають, цей вирок політично вмотивований. Вони говорять, що ситуація в Одесі та Харкові подібна, і завтра таке ж саме, як і з Сергієм Стерненком, може статися з харківськими патріотами”, – резюмувала кореспондентка “Прямого”.


За її словами у Харкові люди вимагають відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової. Крім того, харків’яни на кілька хвилин  перекрили центральну вулицю Сумську.

“Вони ходили по пішохідному переходу і скандували “Свободу Сергію Стерненку”. На підтримку їм сигналили автівки і вигукували гасла також на підтримку Стерненка”, – розповідає Юлія Губська.

У соцмережах люди поширюють фото з  акції протесту: у Львові сотні людей вийшли Площу Ринок.





Акція на підтримку Сергія Стерненка у Львові. Фото “Прямий”

“У Львові теж дуже велика акція. Я просто не пам’ятаю такої чисельності людей за останній час. Дуже багато молоді. В основному це студенти. І, як самі вони жартують, всі революції в Україні розпочинаються зі студентських виступів. Цей вирок Сергію Стерненку не залишив їх байдужими, адже молоді люди усвідомлюють, що їм жити в цій країні, і вже невдовзі вони будуть тут працювати, розвивати цю країну, і потрібно, щоб система працювала добре і правильно, а не виносила ось таких “гнилих рішень”, – розповідає кореспондентка “Прямого”.

Вона додала, що сьогодні

Львівська обласна рада на черговій сесії вимагає переглянути вирок Сергію Стерненку, а також звернулася з вимогою реформування судової системи в Україні.

У Дніпрі сотні містян зібралися біля обласної прокуратури.Містяни прийшли з плакатами, на яких написано “Стерненку – воля”, “В Україні з’явився ще один політв’язень”, “Ні – політичним репресіям”.

“Люди скандують гасла про те, що у нас має працювати демократія. Дніпряни кажуть, що терпець увірвався, і сьогодні на вулиці готові виходити знову і знову не тільки за когось конкретного, не тільки за Сергія Стерненка, а за кожного із нас. Громада Дніпра також звернулася до обласної прокуратури, аби наші прокурори виступили із заявою, чи підтримують вони дії одеських колег, чи засуджують їх”, – резюмувала кореспондентка телеканалу “Прямий”.



Акція на Підтримку Сергія Стерненка у Дніпрі. Фото “Прямий”



Акція на Підтримку Сергія Стерненка у Дніпрі. Фото “Прямий”





До акції протесту на підтримку Сергія Стерненка долучилася і Полтава.

“Полтавці вважають, що справа, за якою його засудили, є політично вмотивованою. І те, що кожен із полтавців і українців може стати жертвою такого “справедливого правосуддя” – від цього ніхто не застрахований. Тому полтавці підтримують цю акцію і вважають рішення незаконним. Зібралося близько сотні містян. Тримають вони в руках саморобні плакати із написом “Free Стерненко” і збираються пікетувати під облдержадміністрацією”, – розповів кореспондент “Прямого”.


Нагадаємо, Одеський суд присудив Сергію Стерненку 7 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Народна депутатка Яна Зінкевич назвала вирок Стерненку абсолютним проявом реваншу проросійських сил в Україні.

Підозру Стерненку оголосили в червні й обрали запобіжний захід – домашній арешт. Згодом, 29 січня 2020 року суд скасував домашній арешт активіста Сергія Стерненка і відпустив його на поруки.

Раніше Стерненко назвав Зеленського “актором-початківцем, який закінчить гірше, ніж Янукович”.


За матеріалами:  “Прямий”
Добавлено: 24-02-2021, 09:16
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх