Глава Пентагону розповів подробиці авіаудару в Сирії

США завдали авіаудару в Сирії, беручи до уваги розвідувальні дані іракської сторони, заявив глава Пентагону Ллойд Остін. Сполучені Штати впевнені, що завдали удар саме по шиїтському угрупуванню.


США здійснили авіаналіт на позиції проіранських бойовиків у Сирії. Указ про завдання удару віддав особисто президент Сполучених Штатів Джо Байден.

Відповідне ополчення здійснювало вилазки в Іраку, зокрема й проти американських інтересів. Остін пояснив, що США дозволили іракцям провести розслідування і отримати розвідувальні дані.

Він повідомив, що Сполучені Штати знищили декілька об'єктів – служили групам бойовиків, яких підтримує Іран. За словами Ллойда Остіна, відповідні об'єкти були розташовані на прикордонному КПП у Східній Сирії.

Глава Пентагону пояснив, що вони заохочували зусилля іракців, які були корисними для встановлення точного розташування цілі.

Ми впевнені в цілі, яку ми відстежували і знаємо, по чому завдали удару. Ми впевнені, що ціль використовувалася тим самим шиїтським ополченням, яке завдало ударів (в Іраку – 24 канал),

– сказав Остін.

Остін додав, що пишається військовими в армії США, які провели операцію. "Вони діяли дуже професійно і ми вдячні за їхню службу", – сказав глава Пентагону.

Що відомо про авіаудар США в Сирії
  • 25 лютого Сполучені Штати Америки здійснили авіаналіт на позиції проіранських бойовиків у Сирії – указ щодо удару віддав президент Джо Байден.
  • Джерело "Голосу Америки" у Пентагоні підтвердило, що авіаудару завдали по цілі, яку пов'язують з бойовиками "Катаіб Хезболла" й "Катаіб Саїд аль-Шухада" – угрупованнями, що користуються підтримкою Ірану, одного з противників США.
  • Відповідний удар став відповіддю США на обстріли американських коаліційних сил.
За матерыалами: 24tv.ua
Добавлено: 26-02-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх