Відео виходу американських астронавтів у відкритий космос

Американські астронавти Кейт Рубінс і Віктор Гловер 28 лютого вийшли у відкритий космос із борту Міжнародної космічної станції

Про це повідомляє NASA у twitter.

Вихід почався о 13:12 за київським часом та  триватиме близько 6,5 годин. Астронавтам належить змонтувати на опорному сегменті P6 ферми МКС кріплення для установки в майбутньому нових, більш потужних сонячних панелей, які дозволять станції генерувати більше електроенергії.

Три пари сонячних панелей пізніше будуть доставлені на станцію за допомогою трьох вантажних кораблів Cargo Dragon компанії SpaceX.

Як зазначає NASA (Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору), нинішні сонячні панелі функціонують поки нормально, проте вони поступово деградують, оскільки їхній термін служби був розрахований на 15 років. Перша пара панелей була розгорнута на МКС понад 20 років тому. Планується, що цього року нові панелі будуть встановлені поруч з шістьма старими, підвищивши потужність енергосистеми станції зі 160 кіловат до 215 кіловат.

На МКС на початку року вже були завершені роботи із заміни старих нікель-водневих акумуляторів на нові, більш потужні літій-іонні, які мають значно більшу ємність.

Це вже 235-й вихід у відкритий космос в історії станції.

 


За матеріалами: Еспресо

Добавлено: 1-03-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх