Нововведення: водіям доведеться проходити ще одні курси

Українських автомобілістів попередили про необхідність проходження нових курсів. Зокрема, мова йде про навчальні курси, які потрібно буде пройти всім водія для підтвердження професійної компетентності.

Після їх проходження доведеться також здавати іспит в навчальному центрі. Таке нововведення запровадило Мінінфраструктури.

Повідомляється, що розроблені були різні програми для навчання початкових, початково-скорочених і періодичних навчальних курсів. З урахуванням категорії посвідчення водія та стажу керування транспортним засобом, водіям доведеться проходити тією чи іншою курс.

Варто відзначити, що після проходження курсу і складання іспиту будуть видавати відповідне свідоцтво про підтвердження професійної компетентності і кваліфікаційну картку водія. Уточнюється, що ці документи будуть залишатися дійсними протягом 5 років.

Даний наказ уже був зареєстрований в Мін'юсті 16.02.2021, а вступить в силу він з того дня, коли його офіційно опублікують.

На даний момент документ відсутній, але відомо, що його порядок містить: процедуру визначення навчальних центрів, які б підтверджували професійну компетентність водіїв, після проходження якої будуть видаватися сертифікати - їх можна буде переоформляти, робити дублікати і анулювати. Також чітко прописані обов'язки і вимоги до навчального центру, де будуть проходити нові курси.

Крім того, в Україні ввели нові дорожні знаки з Євросоюзу. Нові покажчики отримали назву 1.40 "Зміна покриття", і встановлюються вони на аварійно небезпечних ділянках, де дорожнє покриття різко змінюється, наприклад з асфальту на бруківку.

За матеріалами: Obozrevatel
Добавлено: 1-03-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх