Поліція перевірить усіх власниів зброї в Україні – чому розфрмували дозвільну службу

Корупційну схему розкрили в Національній поліції. Правоохоронці видавали незаконні дозволи для придбання, зберігання та носіння зброї. Тож усі відділи контролю за обігом зброї будуть розформовані. Про це повідомив очільник Національної поліції Ігор Клименко.


Зазначив, що поліцейські видавали документи на так звані травмати, гладкоствольну та мисливську вогнепальну зброю. Ба більше, оголошення про оформлення розміщували в популярних мессенджерах.

Таких випадків незаконної видачі зафіксували понад 2 тис. Ці дозволи анулюють, а зброю вилучать. А всіх носіїв зброї в Україні – тепер перевірять на законність озброєння.

"Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена окремо щодо законності отримання дозволу. Більш як 2 тисячі дозволів, що були видані з порушеннями, анулюють, а зброю вилучать", – запевнив голова НПУ.

Як повідомив Клименко, серед замовників були, зокрема, і депутати. Уже викрили дев'ятьох поліцейських-порушників – це працівники Центрального апарату Нацполіції та правоохоронці з регіонів.

Матеріали щодо злочину передали в Державне бюро розслідувань. А от замість скасованих підрозділів контролю за обігом зброї – незабаром мають сформувати нові та з іншими працівниками, які "виконуватимуть роботу з контролю за оборотом зброї належним чином".

За матеріалами: 5.ua

Добавлено: 2-03-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх