16 кг золота, десятки мільйонів гривень і тонна сигарет: деталі скандалу в МЗС

У двох дипломатів з Посольства України в Польщі під час обшуків виявили 16 кг золота, десятки мільйонів гривень і тонни контрабандних сигарет. Ведеться слідство.

1 березня, стало відомо, що у двох дипломатів з Посольства України в Польщі під час обшуків виявили 16 кг золота, десятки мільйонів і тонни контрабандних сигарет. Ведеться слідство.

Також перевіряється зв'язок дипломатів з чиновниками з інших відомств. Про це повідомляє Діалог.UA з посиланням на ГБР і СБУ. Відзначається, що водій з посольства, а також один із секретарів представництва займалися контрабандою товарів.

При цьому невідомо, чи було в курсі їх безпосереднє керівництво. Підкреслюється, що для своєї роботи вони використовували службовий мікроавтобус і дипломатичні посвідчення, які дозволяють проходити митний контроль за скороченою процедурою.

Повідомляється, що в схемі брало участь ще двоє людей. Один також працював в посольстві, але на момент перевезення не сидів у мікроавтобусі, другий працює на території України. Коли їх затримали, в мікроавтобусі було близько тонни сигарет на суму в 1,5 млн гривень. Також 16 кг золота і більше 250 тис. Доларів в різній валюті.

До цього повідомлялося, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про великий скандалі в посольстві Польщі. Відзначається, що двох співробітників дипвідомства підозрюють в корупції.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України планує відновити контроль над російсько-українським кордоном в окремих районах Донецької і Луганської областей, аби покласти край контрабанді. Відзначається, що для цього планується провести переговори з Росією.

За матеріалами: "Діалог.UA"

Добавлено: 2-03-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх