Литва відмовила Білорусі видати Тихановську

Заступник міністра закордонних справ Литви Мантас Адоменас сказав: "Я думаю, в керівництві Білорусі добре розуміють: будь-який запит про видачу Світлани Тіхановської буде дією суто ритуальною. Литва не видає людей, що зазнають політичних переслідувань. У Мінську прекрасно знають, яку відповідь ми їм дамо".Джерело: https://censor.net/ua/n3251268

Лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську Литва відмовилася видавати Мінську. Причина в тому, що після повернення до Білорусі Тихановська ризикує зазнати політичних переслідувань.

Про це в ефірі Deutsche Welle сказав заступник міністра закордонних справ Литви Мантас Адоменас.

У Вільнюсі заявили, що білоруське керівництво усвідомлює, що будь-який запит про видавання опозиціонерки буде "ритуальною дією", і прекрасно розуміє, яку відповідь дасть Литва.

"Литва не видає людей, що піддаються політичним переслідуванням. У Мінську це прекрасно знають", - повідомила пресслужба литовського МЗС.

Видання також зауважило, що "у Вільнюсі іронізують, що уряд, який погодився б розглянути заявку Мінська про екстрадицію колишньої кандидатки в президенти Білорусі, не проживе і доби".

Раніше слідчий комітет Білорусі ініціював екстрадицію лідерки опозиції Світлани Тіхановської.

Нагадаємо, Світлана Тихановська заявила, що опозиція в Білорусі "втратила вулиці" і у них немає можливості боротися з насильством режиму проти протестувальників. Але вона допустила, що акції протесту проти Олександра Лукашенка відновляться навесні. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 4-03-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх